Amerika

Gisteren in alle vroegte kwam er een filmpje op onze site over hetgeen we vandaag zouden gaan doen. Tjonge, wat viel dat tegen zeg! Niets geen vuur op het water, niets geen oerwoud, niets geen rotsen die gebruikt worden als huis, laat staan dat ik een petje nodig had zodat Marieke me gemakkelijk kon herkennen. In de verste verte was er geen aap te bekennen.

Zonder gekheid, vandaag stond Project Ape op het programma. Iedereen weet ondertussen wel dat Geocaching (schatzoeken) onze grote hobby is. Er zijn allemaal verschillende soorten schatten die je kunt vinden. Zo zijn er heuse speurtochten van vele kilometers lang (die we het leukste vinden), zo zijn er puzzels die eerst opgelost dienen te worden voordat je op pad kunt gaan (leuk voor tijdens regenachtige dagen) en zo zijn er zogenaamde oppikkers (schatten waarvan je weet waar die ligt en waar je er vaak verschillende van op een dag kunt doen).

Maar zo zijn er ook Project APE caches. In 2001 ging de film Planet of the Apes in premi?re en ter gelegenheid daarvan werden er 10 schatten verstopt, waarmee een ticket voor de premi?re van deze film te verdienen was. Van deze 10 schatten waren er na twee jaar, nog maar twee te vinden. ??n midden in het oerwoud in Brazili? en ??n, juist in de VS bij Seattle. Omdat dit soort type geocache zo zeldzaam is, vonden we dat deze gewoon in de route ingepland diende te worden.

Eerlijk is eerlijk. Het was een schitterende wandeling. Met name de eerste kilometers gingen door een prachtig bos behoorlijk steil omhoog. Op het moment dat het vlak werd, kwamen we op een oude spoorweg terecht, welk pad we dienden te volgen. Toen we bijna bij de eindbestemming waren, zagen we tot onze ontzetting dat de weg weg was. Door de regen waarschijnlijk weggespoeld. Gelukking konden we er redelijk simpel omheen lopen, zodat uiteindelijk toch de schat kon worden geopend.

Daarna nog heerlijk verder gewandeld waarbij we en passant ook nog de als 79e geplaatste geocache hebben gevonden. Al met al weer een fantastische dag beleefd en we komen zojuist uit de Hot Tub vandaan in de wereldplaats Snoqualmie Pass. Morgen gaan we door naar Mount Rainier.

O ja, en waarom Missie 2, Missie 9 genoemd wordt? We hebben geen idee.