Amerika

Vandaag het genoegen mogen hebben dat we zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt hebben mogen beleven. Vandaag na een voor Amerikaanse begrippen goed ontbijt, op pad gegaan. Het stukje Seattle dat het dichtste bij het hotel ligt, hebben we voor deze ochtend bewaard. Dit was niet zonder reden, omdat we om 14.00 uur stipt een afspraak hebben op het hoofdkantoor van Geoaching.

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, staat de Space Needle bij ons hotel om de hoek en is het dus maar een paar minuten lopen om ‘het gezicht’ van Seattle te kunnen bewonderen. En ach, van de ene kant zegt het ons niet veel, maar van de andere kant hoort het wel bij deze stad. En nu we er toch zijn, voelen we toch wel de behoefte om even op de top een kijkje te nemen. Na het Empire State Building, lijkt ook ons het uitzicht vanaf de Needle een mooi gezicht. En niets bleek minder waar, we hadden het geluk dat we een heldere dag hadden uitgezocht en zo ook Mount-Rainier konden zien. Deze bergtop staat voor over een paar dagen op ons programma. Ook het American Football stadion was van bovenaf goed te zien, dit ligt dan ook beneden aan de voet van de naald, zodat ik zelfs kon zien welke warming-up oefeningen een speler aan het doen was. Zeer de moeite waard. We hebben ook maar eens niet op de kleintjes gelet en een ticket gekocht voor day-and-night, zodat we vanavond als het donker is nog een keer met de lift naar boven kunnen zoeven.

Na nog wat rondgewandeld te hebben door het park bij de Space-Needle (Dit is te vergelijken met het Prater in Wenen) werd het langzaam aan tijd voor ons tweede hoogtepunt van de dag. Zoals gezegd hebben we om 14.00 uur een afspraak, deze afspraak is al maanden geleden via de mail gemaakt met een zekere Jessica. Deze vrouw houdt zich samen met haar 34 collega’s bezig met geocachen. In Seattle zit namelijk het hoofdkantoor van de door ons zo geliefde hobby. Om 13:55 stonden we voor de deur. Niet slecht getimed al zeg ik het zelf, we hebben hiervoor een slordige 7500 kilometer afgelegd. Ze verwelkomden ons hartelijk. Ook in het Mekka van het geocachen kan de schat natuurlijk niet ontbreken. Het bezoek was kort, maar leuk. Na wat rondgekeken te hebben, foto’s gemaakt en ons kleinigheidje afgegeven te hebben (een mok van Eindhoven met daarop het clublied van PSV) en twee munten van hen in ontvangst genomen te hebben, stonden we een kleine 10 minuten later weer buiten. Inmiddels is het donker geworden en wordt het tijd voor Seattle by night.