Amerika

Om nog even op het shoppen terug te komen, dit heeft ‘slechts’ een halve dag in beslag genomen. De ochtend hebben we besteed om Fort Vancouver te bezoeken. Dit naar aanleiding van een klein stukje in de Capitool-gids. Ach we waren er vlakbij, dus misschien zou het iets kunnen zijn. En inderdaad het was iets. Het was te vergelijken met het Openlucht Museum in Arnhem, maar dan op kleine schaal en nog in aanbouw. Maar ze hebben getracht om hun beperkte geschiedenis (zo vanaf 1830) in beeld te brengen.

Dat even voor wat betreft de dag van gisteren. Het mag geen verrassing meer zijn dat we deze ochtend weer vroeg bepakt en bezakt op weg zijn gegaan naar het volgende hotel. Onderweg kwamen we haast uitsluitend auto’s tegen met vlaggetjes aan de zijkant. Het merendeel groen-geel gekleurd een enkeling oranje. In de dagen dat we hier zijn hebben we geleerd dat in dit gedeelte van de VS het American Football ‘hot’ is. Ook het honkbal is populair, met het haalt het niet met het college-football. Dit is het team van de universiteit. We zaten met ons hotel precies tussen twee rivaliserende teams in. The Beavers nabij Portland en The Ducks komen uit Eugene, zo’n 100 mijl zuidelijker. Gebroederlijk reden deze twee supportsgroepen richting de plaats waar hun team de strijd aan moest gaan. Bij ??n van onze stopplaatsen, stonden deze twee groepen zij aan zij in de rij van het toilet. (Ik zie het een Feyenoorder en een Ajaxied in vol tenue op een wedstrijddag nog niet doen).Aangekomen in Roseburg waar ons hotel ligt, als eerste even de supermarkt in om een broodje te kopen. Hier bleek een merchandising-punt te zitten, waar ze zowel shirt, petjes etc, van The Beavers als van The Ducks verkocht werden. Paul was nog op zoek naar een nieuwe pet (@Ger: zodat ik hem niet zo snel met een aap verwar) en zag een leuke van de Ducks. Vervolgens zagen we ook nog een fraaie muts van The Beavers en deze stond hem ook wel goed. Dus hij besloot om beide maar te nemen. Ik vond dat hij deze eigenlijk niet tegelijkertijd af kon rekenen en vond dit een staaltje heiligschennis van de hoogste orde. Ik moet er niet aan denken dat een nietsvermoedende toerist in Nederland een sjaal koopt van PSV en daarbij doodleuk een pet af wil rekenen van Ajax. FOEI!! De dame aan de balie was het met mij eens en zij dat het wel erg vreemd was om zowel een attribuut van The Beavers als van The Ducks te kopen!. Toen bleek ook nog eens dat zij de pet voor drie dollar teveel aansloeg, toen we haar hierop attendeerden, verontschuldigde zij zich en zei ons dat we dan de pet voor niets kregen. Het stond namelijk verkeerd in de computer. (In Nederland moet je de strijd aangaan, want vaak zegt men dat de prijs die de kassa aangeeft leidend is, hopelijk krijg je dan na veel praten het verschil terug. Hier niet, hier krijg je het dan gratis). Dus we hebben nu een rivaliserende pet en muts voor de prijs van 1. Gebroederlijk zitten ze nu samen ingepakt in de koffer, hopelijk vechten ze elkaar de koffer niet uit voordat we in Nederland zijn.