Amerika

Vandaag de volgende route. Verder naar het noorden naar Olympic NP. Ruim 4 uur rijden van onze vorige stop, maar het was allemaal ingecalculeerd. We zullen rondom dit park totaal drie dagen vertoeven, dus ruim de tijd om overal van te genieten.

Olympic NP bestaat uit vier gedeeltes. De bergen, de bossen, het strand en als laatste het regenwoud (of zoals andere mensen het zo mooi kunnen zeggen: Het Oerwoud). Vanmiddag hebben we de bergen bekeken. Was het gisteren nog warm met een temperatuur van ongeveer 24 graden. Vandaag was het niet ??n, maar twee jassen kouder. Het kwik kwam namelijk niet verder dan 5 graden celsius. Gisteren zonnebrand, vandaag een muts. Het is een behoorlijk verschil, en natuurlijk hebben we geen van beiden meegenomen. Goed de zonnebrand zit in de tas, maar toen we die daadwerkelijk nodig hadden, stond die tas ruim 100 kilometer verderop in een hotel.

Na genoten te hebben van het schitterende uitzicht, werd het tijd om onze spulletjes naar het hotel te gaan brengen en een hapje te eten. Morgen staan de bossen op het programma, overmorgen het regenwoud (oftewel het Oerwoud (en ja, we kijken uit.).) en dan gaan we nog even langs het strand, alvorens we het noorden van de USA gaan verlaten.