Amerika

Oftewel: “Itali??we komen eraan!!!”

Soms komt de volgende vakantie sneller dichterbij als dat je zou verwachten. Daar hebben ze een heel mooi woord voor bedacht. Namelijk: ”Luxeproblemen”. Iets anders zou ik het ook niet kunnen noemen, maar als je nog bijna helemaal niet over het hoe, wat en waar hebt nagedacht is het toch wel een klein, maar daarom niet minder belangrijrijk luxeprobleem. Nog minder dan drie maanden hebben we te gaan voordat onze zomervakantie aanvangt. Waarschijnlijk is het dan wel interessant om te gaan bedenken wat we nu allemaal precies zouden willen gaan bekijken in Itali?. En omdat de tijd toch iets of wat beperkt aan het worden is, zou het misschien toch wel verstandig zijn, om te gaan bekijken waar we zouden willen gaan overnachten. Marieke is dus op pad gegaan en keerde na het bezoek aan het reisbureau terug met een stapel reisgidsen over Itali? die welhaast net zo hoog was als zij groot is. Tenminste als je die stapel op tafel zou leggen.

Natuurlijk hadden we al opgeschreven wat we pers? willen zien in Itali?, dus aan de hand van dat kladje zijn we digitaal pushpins op de kaart van Itali? gaan plaatsen. En dan moeten we zeggen dat op zo”n moment het gebruik van google maps toch wel heel erg gemakkelijk is. Waar we bij het plannen van de route voor onze reis door de VS, nog gebruikt maakten van een ingescande landkaart en met behulp van een fotobewerkingsprogramma de route daarop intekenden, kunnen we nu online onze bestemming opzoeken. Eventueel de route tussen twee punten uitrekenen zodat we weten hoelang de reistijd is en hoever het is. De al eerder genoemde pushpin op een landkaart plaatsen, waarbij we ook nog aantekeningen kunnen maken. En als laatste, we kunnen de op deze manier samengestelde landkaart ook nog eens gebruiken om op onze website te plaatsen. De tijd en de ontwikkelingen staan niet stil zullen we dan maar zeggen.

Maar goed, hoe plannen we nu zo”n route. Zoals gezegd hebben we een paar punten die we perse willen zien in Itali?. Dus die punten geven we als eerste aan op de kaart van Itali?. Dan wordt het tijd om een globale route te maken. Dat is niets meer en niets minder dan rechte lijnen tussen de aangegeven punten trekken. Dan is het moment gekomen, dat we gaan kijken hoever het reizen is naar het eerste punt op de kaart. Aangezien we maximaal een bepaald aantal kilometers willen rijden op een, wat wij noemen, reisdag, blijkt dat het noodzakelijk is dat we een tussenstop moeten maken. Dan gaan we een cirkel trekken om het vertekpunt heen, zodat we kunnen zien wat er allemaal binnen die maximale afstand valt. Het bleek dat we zelfs al in Itali? zouden zijn, en dat er binnen in die cirkel een punt was, waarvan we allebei toch wel iets meer zouden willen zien. Weer een punt gevonden. Nu gaan we kijken naar het laatste punt dat we willen zien, en trekken daar een cirkel omheen. Is vanuit dat punt, thuis te bereiken binnen de door ons zelf gestelde maximale afstand? Ook dat is niet het geval, dus gaan we op zoek naar een punt dat ons wel de moeite waard lijkt om met een bezoekje te gaan vereren. Nu weten we hoeveel dagen we nodig hebben om het naar het beginpunt en van het eindpunt te reizen. We weten ook hoe lang we vakantie hebben, dus met behulp van al deze gegevens, kunnen we het lijstje verder in gaan vullen. Dat is ook meteen het punt waarin de reisgidsen doorgebladerd en het internet afgestruind word op zoek naar mooie locaties. Hier kunnen jullie de kaart zien, met daarop de pushpins die we hebben ingevuld. Iedere pushpin is een plaats die we willen bezoeken. Als je op de pushpin klikt, zie je meer informatie over die plaats.

Nadat we alle ”tussenstops” hebben ingevuld, kunnen we op zoek gaan naar een leuk hotel of iets anders waar we kunnen overnachten. En toen werden we weer meteen met onze neuzen op de feiten gedrukt. Europa is duur! En dat mag dan heel erg vet gedrukt worden. Het blijkt zelfs zo duur te zijn, dat we hebben gekeken hoe duur het zou zijn om dit jaar weer naar de VS op vakantie te gaan. En de teleurstelling is dan ook heel erg groot toen bleek dat drie weken rondreizen door de Verenigde Staten van Amerika goedkoper zou zijn dan een evenzolange periode rondreizen door Itali?! Tja wat nu. Toch maar naar Amerika? Ook dit zijn weer luxeproblemen. Maar evengoed dient er een beslissing genomen te worden.

Na een kort overleg hebben we de knoop doorgehakt en kunnen we zeggen: “Italia, qui veniamo!!!