Amerika

De oplettende lezer heeft het hierboven al gezien. Repten we in het berichtje “wereldreizigers?” nog over 203 landen die we nog zouden kunnen bezoeken, als alles gaat zoals we hopen dat het gaat kunnen we dit jaar weer vijf landen van dat lijstje afstrepen. Ja maar hierboven staan zes landen vermeld zullen sommigen dan misschien wel denken. Nu is dat vrij eenvoudig uit te leggen. Seborga is een ”land”, dat maar door twee andere landen op de wereldbol wordt erkend. Daarom komt het ook op geen enkele lijst voor die alle landen van de wereld vermelden. Maar toch gaan we het gewoon bezoeken. Voor het geval dat plotseling alle andere landen dit microstaatje dat zich binnen de landsgrenzen van Itali? bevindt, ook gaan erkennen. Op dat moment hebben we het in ieder geval al bezocht en kunnen we het meteen van een lijstje afstrepen. En omdat we tijdens het bezoeken van Seborga ook in de buurt zijn van het welgestelde Monaco, gaan we een poging wagen om dit prinsendom met een bezoekje te vereren.

Een update van onze reis door Itali?. We hebben alle accomodaties geboekt. Dus we weten nu precies waar en hoelang we ergens verblijven. Het grote voordeel daarvan is dat we nu zeer gericht kunnen gaan zoeken over de dingen die we willen gaan bezichtigen. Het nadeel van alles van te voren geregeld te hebben is dat we een groot deel vrijheid inleveren. Bij het maken van de globale route hadden we natuurlijk al gekeken naar verschillende accomodaties. Wat ons, naast de hoge prijs, opviel was dat veel hotels al volgeboekt waren. En dat voor een reis in mei! Toen we daarover gingen nadenken, kwamen we tot de conclusie dat het voor ons niet zo”n heel aantrekkelijk idee is om ”s avonds lange tijd rond te moeten rijden om te zoeken naar een plekje waar we ons, ongetwijfeld zeer vermoeide, lichaampjes ten ruste kunnen gaan leggen. Dus hebben we de hotels, chalets & caravans uitgezocht en hebben deze allemaal vast laten leggen.

Nu we alles hebben geboekt zijn we volop aan het zoeken wat we allemaal kunnen (en willen) bezoeken. Internet wordt afgespeurd naar de kleine leuke plekjes die je in de reisgidsen niet zo heel erg snel terug zult vinden. Uiteraard worden ook de nodige reisgidsen uitgepluisd om maar geen belangrijke trekpleisters te hoeven missen. En als laatste worden diverse tijdschriften (bedankt Peter) van A tot Z gelezen. Het leukste daaraan is dat in een tijdschrift vaak maar een heel klein stukje over Itali? staat, maar des te meer over andere bestemmingen. En nu we het grootste deel van onze Itali? reis al hebben (over)vol gepland, begint daarmee het dromen over de bestemming voor 2011. Nee, 2011 is g??n typefout. Voor de komende twee jaar, 2009 & 2010, hebben we al een bestemming bedacht. Maar die houden we nog even voor ons, zodat we niet de verkeerde aanwijzing gaven zoals twee jaar geleden in “Ssssst……” Maar voor 2011 lijkt Jordani? ons wel een aardige bestemming.