De titel van het stukje had ook kunnen zijn: Een goede voorbereiding is het halve werk of een goede reisgids is zijn geld waard. Met deze loze kreten willen we alleen maar aangeven dat wij vandaag onze uitgezochte bestemming niet konden vinden. We hadden ons vandaag onder andere het doel gesteld om de enige earth-cache in Luxemburg met een bezoekje te vereren. Deze cache ligt in een natuurgebied waar vele wandelwegen uitgezet zijn.

Dit gebied wordt zowel in de reisgidsen, als op internet aangeprezen. Helaas voor ons wordt er nergens goed aangegeven waar we ons vehicle kwijt?kunnen, zodat we niet het hele pad met een Corsa op onze rug hoeven te bewandelen. Het is tenslotte geen tocht met zware bepakking. Na rondgedwaald te hebben en gezien de donkere wolken hebben we de earth-cache maar gelaten voor wat hij was. We moeten eerst maar eens opzoeken waar we de auto moeten parkeren. Morgen wagen we een nieuwe poging.

In de week dat we nu in het Groot Hertogdom vertoeven zijn we ook bezig met de Grote Queeste van Luxemburg. Dit houdt in dat we vijf punten?opgegeven hebben gekregen die we alle vijf moeten bezoeken.?In een straal van 700 meter rond ieder van deze punten, moeten we een foto maken van onszelf met een bepaald object op de achtergrond. Drie van deze punten hebben we de afgelopen week al gevonden, en vlakbij de locatie van de earthcache ligt punt vier. Aangezien ik een hele grote talenknobbel heb, wist ik al meteen wat de naam van deze plaats betekent. Namelijk: Gek op Gras. Een beetje een vreemde naam voor een plaatsje vond ik het wel, maar goed. Met de bekende kreet van?Obelix, “Rare jongens, die Luxemburgers.”, in mijn achterhoofd er verder geen aandacht aan geschonken en verder op pad gegaan om deel vier van de grote zoektocht te voltooien. Nadat we deze hadden gevonden, zijn we meteen op pad gegaan naar?punt vijf. Nadat we ook dit laatste punt van de speurtocht op de gevoelige plaat hadden vastgelegd, zijn we weer?terug gegaan naar ons appartement.

Op de een of andere manier bleef de plaatsnaam toch in mijn hoofd ronddwarrelen en heb ik maar de betekenis van het plaatsje Fond de Gras opgezocht. Het betekent “Vette grond”. Ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat er overal in de omgeving vroeger steenkool werd gevonden.

Ach ja, de lerares Frans?is nooit mijn vriendin geweest.

Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.