het ziekenhuis

…. valt het helemaal niet tegen.

Niks een tegenvaller, niks een domper, niks jammer. Niets van dat alles, maar gewoon heel simpel: Goed nieuws. Misschien nog wel beter nieuws als waarvan ik had durven te dromen. Of in ieder geval op had durven te hopen.

Na een kort gesprek met Dr. Eygendaal over hoe het de afgelopen drie maanden allemaal is gegaan, begon het voor mij inmiddels bekende ritueel van draaien en trekken aan mijn elleboog. Maar in tegenstelling tot de eerste keer draaien en trekken van een half jaar geleden, deed het ditmaal geen pijn. Na een opmerking over de langzame genezing van de wond, (Maar dat is ook iets waarvan ik absoluut niet verwacht had dat ze daar tevreden over zou zijn. Ik genees nu eenmaal langzaam.) zei ze dat de flexibiliteit van mijn elleboog uitzonderlijk snel hersteld was. Is het me houden aan de waslijst van beperkingen toch niet voor niets geweest. Maar ze was nog niet uitgesproken. Het ging zelfs zo goed, dat ze verder niets meer voor me kon betekenen en me heeft ontslaan van controle. Dat is dus meteen de laatste keer dat ik in het ziekenhuis in Breda ben geweest. De fysiotherapeut neemt het nu helemaal van haar over en onder zijn begeleiding ga ik het komende halfjaar (?) werken aan de kracht en aan de co?rdinatie van mijn elleboog. Want het peil van die twee dingen is natuurlijk nog nulkommanul. Langzaamaan en geduld zijn de twee toverwoorden op weg naar een zo goed als volledig herstel. Mocht ik nog ooit last krijgen van mijn elleboog, dan moet ik opnieuw een afspraak maken bij Dr. Eygendaal. Na nog een paar vragen, gaf ik haar een hand, bedankte haar en om heel eerlijk te zijn: Ik hoop haar nooit meer te hoeven zien.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tonnie
13 jaren geleden

Proficiat jullie allebei!

Tonnie

frank
13 jaren geleden

Paul, wat een weekend,
jij goed bericht, lekker weer en PSV vet gewonnen.
groetjes

Frank

Tonnie
13 jaren geleden

Proficiat jullie allebei!

Tonnie

frank
13 jaren geleden

Paul, wat een weekend,
jij goed bericht, lekker weer en PSV vet gewonnen.
groetjes

Frank