OostenrijkWenenWenen

Gisteren was onze laatste dag in Wenen, vandaag stond er weer een dagje reizen op het programma. Nee, niet naar Eindhoven, maar we hebben besloten om terug te reizen via Vianden. Waarom Vianden zullen jullie je misschien wel afvragen. Eigenlijk heel simpel. We hebben besloten dat we maximaal 1000 kilometer op een dag willen rijden. Aangezien Wenen verder van Eindhoven is verwijderd dan die 1000 kilometer, doen we meer dan ??n dag over de reis. We hebben tenslotte vakantie. Logischerwijs zou onze tussenstop dan ergens in Duitsland zijn, maar aangezien de hotels daar komende nacht om de ??n of andere, ons onbekende, reden zo ontzettend duur zijn, zijn we uitgeweken naar een locatie waar de hotels nog enigszins betaalbaar zijn voor de nacht die komen gaat. Onze eerste gedachte ging bij het zoeken naar een slaapplaats naar Ammelding an der Our waar we afgelopen april al enige dagen in das Altes Zollhaus hebben overnacht. Dit was ons zo goed bevallen, dat we nog wel terugwilden. Dus het telefoonnummer opgezocht om een overnachting te boeken. We hadden niet zo heel veel geluk, want alles was al volgeboekt. ‘s Jammer. Dus maar verder gaan zoeken op internet of dat we iets konden vinden in Luxemburg. Al gauw kwamen we uit bij hotel Victor Hugo in Vianden. Overnachting ?n ontbijt voor een redelijke prijs.

Vanmorgen om half negen de sleutel van onze zwarte trots omgedraaid en koers gezet richting Luxemburg. Na de benodigde tussenstops om even wat uit te rusten van het zitten, zijn we elf uur later gearriveerd bij het hotel. Snel ingecheckt en onze tassen op de kamer gezet, om vervolgens te gaan eten in Ammeldingen an der Our. Een simpele Schnitzel doet hier in het hotel al ?17,- terwijl die bij das Altes Zollhaus nog eens niet de helft is, en bovendien weten we al dat het eten daar gewoon heerlijk is.

Nu zijn we dus daar aangekomen, en helaas moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat dit hotel g??n aanrader is. Het is een hotel wat het n?t niet is. En wij zijn echt geen veeleisende reizigers, maar wat ze hier bieden voor deze prijs is gewoon te weinig. Ze hebben geeneens gordijnen voor deramen die helemaal dicht kunnen. Hoe ze het soort gordijnen precies noemen, weet ik niet, maar feit is, dat de gordijnen maximaal een centimeter of 30 dicht kunnen aan beide zijden. Helaas is het raam een meter of twee breed. Het bed is speciaal voor mij gemaakt. Maar voor zover ik weet, ben ik de enige persoon die de voorkeur geeft aan een dun matras op een plank (en dan bedoel ik dus ook letterlijk een plank). Volgende keer dat er een overnachting in Luxemburg zou moeten zijn, laten we dit hotel dus maar links liggen.

De afgelopen week, is het welgeteld ??n maal gelukt om in het hotel in Wenen verbinding met het internet te krijgen. Hoewel het daar gewoon om een legale verbinding via een kabel ging, lukte het telkens toch niet om verbinding te maken. Waar het aan lag weet ik niet. Ook via de illegale weg (surfen via een draadloos onbeveiligd netwerk van iemand anders) lukte niet, simpelweg omdat er zich geen enkel onbeveiligd netwerk binnen het bereik van de laptop bevond. Beveiligde netwerken waren er voldoende voorhanden, maar daar wist ik de sleutel niet van. Waarschijnlijk hebben de bewoners in de omgeving van het hotel al ruime ervaring met het wegsnoepen van kostbare bandbreedte door de hotelgasten. Aangekomen in het hotel in Vianden vroegen we of er internet voorhanden was. Nee, was het korte maar zeer duidelijke antwoord. Dus ook hier maar getracht om op de niet helemaal eerlijke manier verbinding te krijgen via het internet. En wat nu? Er gebeurd gewoon iets wat ik in de tijd dat we een laptop hebben, op alle plekken van deze wereldbol die we bezocht hebben nog niet heb meegemaakt. Er zijn geen draadloze netwerken beschikbaar! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

____________________________________________________________________________

Nu staan al onze avonturen die we in Wenen hebben beleefd op de site. Ze zijn hieronder en op de volgende pagina’s te lezen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Cindy
13 jaren geleden

tja breedband nog niet overal bekend. Jammer dat ze geen Nederlandse boeken hadden in Wenen. Jullie boekenkast is nog niet vol, toch?
Gr Cindy

Cindy
13 jaren geleden

tja breedband nog niet overal bekend. Jammer dat ze geen Nederlandse boeken hadden in Wenen. Jullie boekenkast is nog niet vol, toch?
Gr Cindy