OostenrijkWenen

S?ndernangebot. Vier kaiserbroodjes voor ?0,60 en 6 stuks voor ?0,54. Dat zijn nu de aanbiedingen waar ik eerlijk gezegd niet heel erg veel van begrijp. Want hoewel we in eerste instantie vier broodjes wilden kopen, was een blik op het reclamebord ruim voldoende om te besluiten dat we toch echt wel zes broodjes moesten hebben. Want het is tenslotte voordeliger om er twee weg te gooien. ????

Vandaag stond Sch?nbrunn op het programma. Bij de meeste mensen is dit paleis vooral bekend van de Sisi films. Maar om eerlijk te zeggen ben ik niet zo’n grote liefhebber van de Sisi films, dus ook daar ken ik het paleis niet van. Een reden te meer om het te gaan vereren met een bezoekje. Na een kort overleg, hebben we besloten om er een echte Sisi-dag van te maken en over te gaan op de aanschaf van een zogenoemde gold-pass. Hoewel niet echt goedkoop (?36,- p.p.), denken we dat we er ruim voldoende aan zullen hebben om ons de hele dag hier te vermaken. Met deze pas hebben we in het gehele park vrij toegang. Van het keizerlijk paleis tot aan het doolhof en alles wat zich daartussen bevindt.

Los zijn deze dingen allemaal maar een paar euro entree, maar we denken allebei dat we dan toch het een en ander links zullen laten liggen omdat het misschien niet zo heel erg interessant is. En dat is maar goed ook blijkt achteraf, want alles wat we hebben gezien is meer dan de moeite van het bezoeken waard.

Een van de hoogtepunten van de dag, waar we zeker geen los kaartje voor zouden hebben gekocht is de dierentuin in het park. Het bijzonder van deze dierentuin is dat er twee pandaberen zitten. Alhoewel zitten is misschien wel het verkeerde woord. De panda’s, Yangyang & Longhui (Mannetje & vrouwtje volgens de borden, waarschijnlijk hopen ze nog op wat andere actie dan eetactie van deze dieren. Panda’s brengen namelijk 55% van hun tijd door met eten en 44% van de tijd door met slapen. In de overgebleven 1% zullen ze waarschijnlijk wel moeten poepen. En als dat niet zo is?. wie weet.), liggen de gehele tijd dat wij ze hebben bewonderd op hun rug. Verder hebben ze in deze dierentuin ook nog koala’s en ijsberen. Ook zijn er keizerpingu?ns, maar die waren helaas op vakantie. ‘s Jammer.

Ook hebben we hiervoor nog het palmenhuis bezocht. Dit is een grote kas, waar allerlei zeldzame en iets minder zeldzame planten gekweekt worden. Al met al, hadden we toegang tot 9 attracties binnen het park. Doordat het allemaal rond 17:00 uur gesloten zou zijn, hadden we zoveel te doen (Polle Eduard weer!!!), dat we op het einde nog moesten rennen om overal op tijd te zijn. Hierdoor hebben we het doolhof letterlijk links laten liggen.

Al met al was het weer een enerverende dag, waarop we zoveel hebben gelopen dat de voetjes nu weer een klein beetje pijn doen. Maar het was de moeite meer dan waard.