OostenrijkWenenWenen

Links, rechts?. Links, rechts?. Links, rechts?. Links, rechts?. Links, rechts?. Links, rechts?. De ruitenwissers vliegen in een moordend tempo over de voorruit. Een kans om rustig ingeveegd te worden krijgen de rubbers niet. Gelukkig blijken de rubbers in de fabriek al getest te zijn en houden ze het zicht helder.

Regen dat was wat ons ten deel viel, toen we vanmorgen de auto aan het inpakken waren. En niet zomaar een paar druppeltjes. Nee, het leek wel of de zondvloed over ons werd uitgestort. Men krijgt wat men verdient zeggen ze wel eens, maar om nu heel eerlijk te zijn heb ik niet het idee dat ??n van ons twee?n zo’n stortbui ergens aan heeft verdiend. Jammer, maar helaas. Om nu snel in de auto te gaan zitten en alle spullen thuis te laten staan, lijkt me ook niet zo’n heel erg goed idee, dus hebben we maar een poging gewaagd om tussen de regendruppels door de auto te bereiken met de tassen in de hand. Dat was eerlijk gezegd niet zo’n heel groot succes. Van de voordeur naar de auto is om precies te zijn 350 centimeter. En laten die 350 centimeters naar de auto toe rennen met een tas in de hand, 15 seconden om diezelfde tas in de auto te zetten en die 350 centimeters weer terug naar binnen rennen, precies genoeg zijn om helemaal nat te worden. Een lekker begin van de vakantie dus.

Maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, en hebben gewoon nog een keer die 350 centimeters in recordtempo afgelegd en zijn op weg gegaan naar Linz. Rond een uur of tien werd de regen langzaamaan minder. Gelukkig maar, want hoe verder we van huis waren des te mistroostiger werden wij. Toen het lunchtijd was, had de zonnegod het definitief van de regengod gewonnen en al spoedig rees het kwik richting de 29 graden. Samen met het weer, werd ook onze stemming beter. Gelukkig was het rustig op de weg en konden we heerlijk doorrijden. En ik moet eerlijk zeggen dat de Cruise Control met deze afstanden simpelweg heerlijk is. Even voor half zes, waren we bij het hotel in Linz. En hier hebben we meteen kennis kunnen maken met een voor ons nog onbekend fenomeen met betrekking tot eten. Als je hier wilt eten, dan moet men ?2,- per persoon betalen om de tafel te laten dekken.

Ben ik toch benieuwd waar ze je eten laten als je dat weigert te betalen?..

het uitzicht vanaf de hotelkamer in Linz

0 0 votes
Artikelbeoordeling
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tonnie Janssen
13 jaren geleden

Net terug van ons weekendje Ardennen, zie ik jullie relaas.
Fijne vakantie jullie beiden en ik geniet weer mee!
Groetjes,
Tonnie

Jan & Riet
13 jaren geleden

Wij wensen jullie een prettige vakantie en veel goed weer.
tot 7 juni

Tonnie Janssen
13 jaren geleden

Net terug van ons weekendje Ardennen, zie ik jullie relaas.
Fijne vakantie jullie beiden en ik geniet weer mee!
Groetjes,
Tonnie

Jan & Riet
13 jaren geleden

Wij wensen jullie een prettige vakantie en veel goed weer.
tot 7 juni