ItaliëOostenrijkWenenWenen

Ik hoop dat de titel voor de volle 100% waarheid wordt. Wat is dat nu weer voor een opmerking zul je misschien wel denken? Wel, eigenlijk is het, zoals gewoonlijk, kinderlijk eenvoudig. Als je een synoniem gaat zoeken voor huilen, dan kom je al snel bij het woord wenen terecht. En als de zon schijnt draag ik bijna?altijd een pet. Dus combineer deze twee en het is helemaal duidelijk. Voor degene die het niet begrijpen zal ik het hieronder?even in het kort uitleggen.

Omdat de operatie toch wel wat sneller plaats zal vinden als dat we allebei hadden verwacht en het herstel daarvan langer in beslag zal gaan nemen waar we alletwee op hadden gehoopt,?zijn we onze uiterste best?gaan doen?om nog voor de operatie van onze zomervakantie te gaan genieten. Toen de datum van de operatie eenmaal bekend was, snel wat folders gehaald en de computer aangezet om te gaan kijken wat ons reisdoel zou worden. We waren het er al snel samen over eens dat het absoluut geen Itali? zou worden. Waarom niet? Omdat we al bijna helemaal onze rondreis door Itali? gepland hebben. We weten al welke route we zullen gaan volgen en wat we onderweg zeker willen gaan bekijken. En omdat het nu allemaal wat snel moet, en omdat ik van de laatste operatie nog niet helemaal?hersteld ben, hadden we bedacht dat we een rustige vakantie zouden willen gaan vieren. Dus Itali? laten we voor dit jaar maar varen. En via dat varen kwamen we op het idee om een paar weken naar de Azoren te gaan. Het eiland San Miguel, twee weken, inclusief auto zodat we dit ‘gigantische’ eiland zouden kunnen? gaan verkennen.? Nadat we dit idee, inclusief de prijs, hadden laten bezinken, kwamen we tot de conclusie dat we alletwee weinig heil zagen in het feit?om twee weken op een eilandje te gaan zitten. Bovendien was het dermate kostbaar dat we voor hetzelfde geld ook twee weken naar New York zouden kunnen gaan. En dat idee sprak ons, zeker gezien de ervaringen van vorig jaar, meer aan. Maar we hebben ook bedacht, dat we dit jaar niet zo’n hele dure vakantie willen. En om heel eerlijk te zijn, twee weken New York is, om het maar eventjes?heel zachtjes te zeggen, nu niet echt goedkoop. Dus ook die twee idee?n hebben we maar laten schieten. Maar wat dan? Echt low-budget op vakantie leek ons ook wel iets, maar de periode om het allemaal te zoeken en te regelen is beperkt, dus heel veel keus is er niet. Na een tijdje op het internet gezocht te hebben, vonden we een hotel in de nabijheid van Praag. Praag, allebei zijn we er al eens geweest, zij het toch al weer enige tijd geleden, en allebei waren we toentertijd onder de indruk van deze stad. Samen zijn we er nog niet geweest. En aangezien we beiden jong waren toen we Praag vereerden met een bezoek en we waarschijnlijk toch wel het een en ander zijn vergeten, leek ons dat wel wat. En ondertussen zijn wij tweetjes wat ouder (en wijzer bovendien?), dus snel de link naar het hotel bij de favorieten gezet, de reisgidsen van desbetreffende organistatie opgehaald bij het reisbureau, om te kijken of dat we iets anders leuks over het hoofd zouden hebben gezien. Niets over het hoofd gezien, dus nu maar snel vakantie aanvragen. Voordat deze aanvraag goedgekeurd was, was de laatste kamer van het low-budget hotel bezet. ‘S-jammer, maar Praag en omgeving is vrij groot dus maar op zoek naar een ander hotel. Een ander hotelletje gevonden, maar jammer maar helaas, ook dit was helemaal tot aan de nok toe volgeboekt. De hotels in Praag die we vonden werden steeds duurder en duurder en de moed zonk ons steeds verder in de schoenen. Toen we eenmaal een hotel hadden gevonden dat beschikbaar was, kwamen we tot onze verbazing tot de ontdekking dat we voor hetzelfde geld ook een andere prachtige stad konden boeken. Tenminste volgens Marieke een prachtige stad, want die is er al ooit geweest. Ik nog niet, maar nadat ik had bekeken wat er allemaal te bewonderen is, lijkt het mij meer dan de moeite waard om daar een weekje door de straten te flaneren en wat fotootjes te maken. En, een heel klein detail wat zeker niet onbelangrijk is,?daar waren nog kamers in het hotel vrij.

Zo gezegd, zo gedaan en aldus geboekt. Nu nog hopen dat het over een maandje het zonnetje ook nog schijnt en dan wordt de titel helemaal waar.

Wenen, met de pet op.