DuitslandParijs

Even een kort berichtje, want zometeen moeten we al onze spulletjes in de auto gaan zetten om richting Eindhoven te gaan. Morgen is namelijk de ‘grote’ dag. Maar goed allereerst was er nog vandaag. Vanmorgen weer tijdig vertrokken om een route door het moezeldal te gaan rijden. Rond het middaguur zijn we bij een klein kappeltje wat gaan eten. Hiervoor moesten we eerst nog wel eventjes 205 traptredes gaan beklimmen. De trappen van de Sacre Couer?zijn er niets bij.

Na het nuttingen van de lunch moesten we deze 205 tredes vanzelfsprekend ook weer afdalen. Gelukkig?is dat een stuk minder vermoeiend dan het?beklimmen ervan. Daarna via de?Duitse zijde?van de Moezel richting Schengen gereden. Schengen ligt helemaal in het Zuid-Oosten van Luxemburg en is het drielandenpunt tussen Luxemburg, Duitsland & Frankrijk. Maar waar Schengen vooral om bekend is geworden is het feit dat hier in 1985 het Schengenverdrag is getekend. Dit verdrag maakt het mogelijk om binnen de Europese Unie te reizen zonder een?paspoort of visum te hoeven laten zien aan de grens.

En eerlijk is eerlijk, dat is wel gemakkelijk en het scheelt per grensovergang toch al snel een kwartier tot een half uur.?Na het bezoek aan Schengen zijn we verder gaan zoeken naar onze rode draad deze vakantie.

Nadat we?deze?hadden gevonden hebben we hem gevolgd. De rode draad bracht ons via Dudelange, Hesperange en Bettembourg naar LaRochette. Al deze vier plaatsen hebben een steel binnen de dorpsgrenzen staan, al moeten we eerlijk zeggen dat we de stelen van?Dudelange?& Hesperange niet hebben kunnen ontdekken.

De afgelopen dagen zijn weer voorbijgevlogen en we hebben zoals gewoonlijk?weer ontzettend veel indrukken?opgedaan.?Mits we vanavond op tijd thuis zijn, zet ik?nog foto’s bij deze tekst. Nu is het tijd om de tassen in de auto te gaan zetten en wat op ons gemakje te gaan eten voordat de lange, lange reis naar huis weer begint.

On the road again……

0 0 votes
Artikelbeoordeling
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
marie-jose
14 jaren geleden

Hoi Paul,

Hartelijk Gefeliciteerd en veel succes.

Groetjes,
Marie-Jose

Ome Harry en Tante Idy
14 jaren geleden

Fijne Verjaardag in zoverre deze fijn kan zijn , met een operatie in het vooruitzicht en denk alleen maar aan betere tijden die komen gaan!

Groetjes en beterschap.

Frank en Afke
14 jaren geleden

nog net voor de wedstrijd.
Paul op de eerste plaats van harte gefeliciteerd met je verjaardag morgen en sterkte bij de operatie .
Hopelijk de eerste stap naar een pijn-vrije toekomst
Ook groeten aan Marieke.
Afke en Frank

Cindy
14 jaren geleden

Jammer dat Luxemburg al weer voorbij is.
Paul…..succes morgen en een fijne verjaardag!
Gr Cindy

marie-jose
14 jaren geleden

Hoi Paul,

Hartelijk Gefeliciteerd en veel succes.

Groetjes,
Marie-Jose

Ome Harry en Tante Idy
14 jaren geleden

Fijne Verjaardag in zoverre deze fijn kan zijn , met een operatie in het vooruitzicht en denk alleen maar aan betere tijden die komen gaan!

Groetjes en beterschap.

Frank en Afke
14 jaren geleden

nog net voor de wedstrijd.
Paul op de eerste plaats van harte gefeliciteerd met je verjaardag morgen en sterkte bij de operatie .
Hopelijk de eerste stap naar een pijn-vrije toekomst
Ook groeten aan Marieke.
Afke en Frank

Cindy
14 jaren geleden

Jammer dat Luxemburg al weer voorbij is.
Paul…..succes morgen en een fijne verjaardag!
Gr Cindy