Amerikahet ziekenhuisUSA

Als je het afgelopen jaar in ??n woord zou moeten samenvatten, dan is dat voor ons denk ik wel bewogen. Of misschien wel het gebrek daaraan.

Veel is er in elk geval wel gebeurd. Op 4 mei dus gevallen. ??n elleboog gebroken en de andere uit de kom was het gevolg. De gebroken uitvoering was zeer snel genezen. De andere uitvoering vergde wat meer tijd en geduld. Maar in ieder geval voor het vertrek naar de USA genezen. Op zich niet slecht, want tussen de val en het vertrek zaten maar drie maanden.

We hebben allebei genoten van een geweldige vakantie. 29 dagen rondtrekken door de USA. Ik denk dat ik voor ons beiden spreek als ik zou zeggen, dat ik het iedereen aan zou kunnen raden.
De meeste geweldige plekjes hebben we daar gezien. Ondertussen hebben we besloten, tegen onze gewoontes in, om nog een keer terug te gaan naar de USA. Wanneer? We hebben geen idee. Maar door het contact met Nanouk,?en?de?werkelijk?schitterende?foto’s?die?we?van?haar?hebben?gezien, hebben we besloten dat we nog een keer terug willen.
Coyote Buttes (foto van Nanouk El Gamal-Wijchers)
Zoals je op de bovenstaande foto van Nanouk kunt zien, is dit een werkelijk schitterende plek op deze aardbol. Het heet Coyotte Buttes. Grofweg gezegd ligt het in de driehoek Las Vegas, Monument Valley en Salt Lake City. (hier?kun je nog meer foto’s van Coyote Buttes zien. Allemaal gemaakt door Nanouk)

Klein nadeeltje van Coyote Buttes is wel dat je er een vergunning voor nodig hebt om er naar toe te mogen gaan. Dan schaf je die toch gewoon aan zou je zeggen. Helaas is dat eenvoudiger gezegd dan gedaan. Per dag worden er maximaal 20 personen?toegelaten.?En?zoals?iedereen?wel?kan?begrijpen,?wil?iedereen?die?een?fototoestel?in?bezit?heeft ?n weet dat deze plek bestaat,?heeft er ontzettend veel zin in om deze plek te gaan bezoeken.

Om er toch te kunnen komen, kun je je inschrijven via internet. Als klein nadeel heeft dit wel, dat slechts de helft van de vergunningen via internet verdeeld worden. Op de 1e van de maand, komen de vergunningen voor drie maanden verder online. En dan gaat het voor het principe, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Je moet er dan dus, als je eenmaal het tijdstip weet dat de vergunningen on-line komen, als de kippen bij zijn.

Maar, om eerlijk te zijn. Voorlopig zijn wij nog lang niet zo ver. Want om verder te gaan op de titel van het verhaal. Met de beweging in mijn rechterelleboog (die uit de kom is geweest) gaat het niet de goede kant op. Iedereen kent wel het geluid dat een plank maakt als je die langzaam door de midden breekt. Precies zo klinkt mijn elleboog op dit moment. En daarbij denk ik dat ik ook nog weet wat de plank zou voelen als die gevoel zou hebben. Over een maandje heb ik een afspraak met de orthopeet. Eerst maar even afwachten wat die zegt, voordat we ?berhaupt weer aan vakantie gaan denken. Marieke denkt dat het een gevalletje voor de operatiekamer wordt.

En om heel eerlijk te zijn: dat denk ik zelf ook.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tonnie Janssen
14 jaren geleden

Ja Paul en Marieke, die Nanouk kan er ook wat van!!!
Wat een schitterende foto’s maakt ze.
By the way: weer bedankt voor jullie verhaal enne succes met je elleboog. Vandaag hoot je meer heb ik begrepen!
Doei, doei,
Tonnie

14 jaren geleden

Wat een ellende met je elleboog, potverdikkie. Ben erg benieuwd wat er aan de hand is, laat staan of ze er iets aan kunnen doen. Ben bang dat anders Marieke maar je “Sherpa” moet worden als jullie op reis gaan… arme Marieke.

Wow, Paul dankjewel. Ben altijd blij als ik mensen enthousiast kan maken. De info betreffende het aanvragen van een vergunning zal ik je mailen.
Groetjes,
Nook

Tonnie Janssen
14 jaren geleden

Ja Paul en Marieke, die Nanouk kan er ook wat van!!!
Wat een schitterende foto’s maakt ze.
By the way: weer bedankt voor jullie verhaal enne succes met je elleboog. Vandaag hoot je meer heb ik begrepen!
Doei, doei,
Tonnie

14 jaren geleden

Wat een ellende met je elleboog, potverdikkie. Ben erg benieuwd wat er aan de hand is, laat staan of ze er iets aan kunnen doen. Ben bang dat anders Marieke maar je “Sherpa” moet worden als jullie op reis gaan… arme Marieke.

Wow, Paul dankjewel. Ben altijd blij als ik mensen enthousiast kan maken. De info betreffende het aanvragen van een vergunning zal ik je mailen.
Groetjes,
Nook