Italië

En als je dan ??nmaal terug uit Amerika bent, dan begint het grote uitzoeken.
Eerst nog de koffers en de was, maar al snel daarna is het volgende grote karwei aan de beurt.
Namelijk het uitzoeken van de foto’s. En om nu te zeggen dat dat ??n van mijn favoriete bezigheden is. Nou nee, niet echt. Begrijp me goed, ik ben gek op foto’s maken, foto’s bewerken, foto’s van anderen bekijken, foto’s van mezelf nog eens kritisch bekijken, maar de foto’s uitzoeken die in het grote fotoboek moeten komen. Nou nee, dat is niet echt iets wat me boeit. Vandaar dat we nu, ruim anderhalve maand verder, nog maar net op de helft van ons enorme aanbod van 6685 foto’s zijn. Maar, we zijn op de goede weg. Ons galleria de gabinetto (de galerij van het kleinste kamertje) is al wel helemaal up-to-date. Met andere woorden, daar hangen al foto’s van Amerika. En ook aan het andere grote project zijn we al begonnen.

Tijdens onze reis door Amerika hebben we al gezegd dat we wisten waar we volgend jaar op vakantie willen gaan. De oplettende lezer had toen al snel door waar die reis naar toe zou gaan. Namelijk Itali? (vandaar ook de term galleria de gabinetto, ik moet mijn Italiaans toch ook een beetje oefenenen?). En eenmaal?een paar dagen?thuis (zelfs nog in dezelfde week), hebben we al een wegenkaart van Itali? gekocht om zo te kunnen kijken hoe de route eventueel zou moeten gaan lopen. Al snel hebben we twee dingen besloten. ??n daarvan is dat we ook dit jaar alles zelf willen regelen. Dus na het plannen van de route, gaan we (via internet) op zoek naar hotelletjes die op, of in de buurt van, de route liggen. Het andere dat we hebben besloten is dat we tijdens de rondreis Rome niet bezoeken. Dit om het eenvoudige feit dat we het idee hebben dat je Rome niet in ??n of twee dagen kunt gaan bezoeken. En aangezien we maar een dag of 16 door?Itali? willen touren lijkt het ons geen goed idee om door Rome heen te racen. En daarom hebben we bedacht dat we volgend jaar gewoon twee keer naar Itali? gaan. ??n keer met de auto voor de rondreis, en ??n keer met het vliegtuig om een weekje naar Rome te gaan.

Esso ? semplice, o non ??