AmerikaUSA

Warm is warm als de kaarsen in de koelkast moeten
Warm is warm als chocolade smelt voordat je vanuit de winkel bij de auto bent
Warm is warm als ijs smelt voordat het bij je mond is
Warm is warm als je een baby ijsblokjes geeft in plaats van speelgoed om mee te spelen

Warm is warm als naakt slapen te warm is voor in bed
Warm is warm als je gaat zweten op het moment dat de douche uit is

Warm is warm als je je handen verbrandt bij het instappen in de auto
Warm is warm als de regen is verdampt voordat het de grond raakt
Warm is warm als het 48?C in de schaduw is
48 graden celsius. In Fahrenheit word je helemaal bang. En dit is dan in de schaduw.

De eerste vier regels kunnen we ons voorstellen op het moment.
Regel vijf en zes zijn gelukkig niet van toepassing dankzij de airconditioning.
Met de laatste drie regels kunnen wij alleen maar instemmen.

Instemmen? Ja, inderdaad. Hier is het op het moment zo ontzettend warm, dat als je in wilt stappen in de auto, dat je moet uitkijken waar je de auto vastpakt.
En de volgende regel dat de regen verdampt voordat die de grond bereikt? Geloof het of niet, maar wij hebben het vandaag met onze eigen ogen gezien. Iedereen heeft wel eens in de verte een wolk gezien, waaruit je de regen ziet vallen. Wel, die zagen wij vanmiddag ook. Recht boven de weg waar wij op reden. In de verte een mooie vlek van de schaduw die de wolk op de weg wierp. Aangezien het hier bergachtige rechte wegen van 10 mijl of langer zijn, en je ook zover kunt kijken, zie je heel mooi de schaduwplekken van de wolken op de weg. Maar goed uit ??n van die wolken zag je dus de regen vallen. Toen wij een paar minuten later in de schaduwvlek van die wolk reden was er echter geen spatje regen op de weg te zien. Terwijl het boven ons hoofd toch echt regende.

Ik ben benieuwd wat je moet doen als er een schildpad oversteekt? Wachten? En dan de volgende morgen zeker weer verder rijden.
En de laatste regel? Ook die is waar. Vanmiddag was het 48?C in de schaduw toen wij even in Death Valley waren. Het was bijna een hitterecord voor 3 september. Al heel het afgelopen jaar zitten ze in Death Valley tegen de hitterecords van 1924 aan te hikken. In 1924 was het 49?C in de schaduw. Vandaag dus slechts 48?C in de schaduw. Maar het grote nadeel van Death Valley is dan toch wel dat er helemaal geen schaduw is, behalve dan op de plek waar de thermometer hangt.

Maar Death Valley was niet ons reisdoel van vandaag. Dat was Rhyolite. Rhyolite is een spookstadje in Nevada. Ik ben het een tijd geleden op internet tegengekomen, toen ik van alles en niets over Amerika aan het zoeken was. We kwamen er in de buurt, en een spookstad spreekt toch wel een beetje tot de verbeelding. In ieder geval tot onze verbeelding. Op dus naar Rhyolite. We hadden het vrij snel gevonden. Mede omdat het zo goed stond aangegeven. Dit stadje heeft namelijk een beschermd dorpsgezicht. Nu moet ik zeggen dat wij iets heel anders verstaan onder de noemer beschermd dorpsgezicht.

En dit noemen ze hier dan een beschermd dorpsgezicht. Valt dit onder de noemer geestig?

Maar in ieder geval was het heel bijzonder om een keer gezien te hebben. We hebben er ruim twee uur rondgelopen. Op zich al een prestatie aangezien er bijna niets meer is. Maar ja, als we eenmaal foto’s aan het maken zijn, dan zijn we niet meer te houden.

Inmiddels hebben we ruim 5000 mijl (oftewel ruim 8000 kilometer) afgelegd in ons blauw vehikel. Nu is vehikel misschien wel een verkeerd woord, want het is een fijne wagen. Compleet met airconditioning en cruisecontrol. Wat wil een mens nog meer met zo’n lange rechte wegen en deze temperaturen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
ger
14 jaren geleden

Ik krijg bij refen geen mail meer.
Blijf uit de zon veel te heet voor blanken nederlanders
groetjes ger en nog veel vakantie plezier

Tonnie
14 jaren geleden

We blijven volgen! Hoe dan ook!
Succes en sterkte met die hitte. Ben blij
dat ik hier achter de computer zit.

Paul
14 jaren geleden

Gisterenavond, bij jullie vroeg in de ochtend, lag onze website plat. Wegens onderhoudswerkzaamheden bij de server. Dit zouden ze ‘s nachts doen, zodat niemand er last van zou hebben. Bij jullie zal waarschijnlijk niemand iets hebben gemerkt, maar hier hadden we er behoorlijk last van. Gevolg is dat we nu ‘s morgens vroeg het berichtje moeten plaatsen en dit gaat weer van onze tijd af die we anders zouden gebruiken om nieuwe indrukken op te doen.
Dus nu gaan we maar snel verder.

ger
14 jaren geleden

Ik krijg bij refen geen mail meer.
Blijf uit de zon veel te heet voor blanken nederlanders
groetjes ger en nog veel vakantie plezier

Tonnie
14 jaren geleden

We blijven volgen! Hoe dan ook!
Succes en sterkte met die hitte. Ben blij
dat ik hier achter de computer zit.