AmerikaUSA

Als jullie de titel lezen, denken jullie waarschijnlijk dat we gek geworden zijn, of dat we gezien de temperaturen van gisteren een zonnesteek opgelopen hebben. Gelukkig is dit niet het geval. Maar we hebben beiden vandaag gezien. Vandaag stond Death Valley op het programma waarna we door zouden rijden naar ons hotel in Mammoth Lakes. Zoals gewoonlijk vroeg opgestaan om ervoor te zorgen dat we op tijd in Death Valley aan zouden komen, om zo te proberen de warmte nog enigszins voor te kunnen blijven.

Maar helaas het was om 7.00 uur in de ochtend al erg warm. Toen we om 12.00 uur wederom langs de thermometer in Death Valley kwamen gaf deze al weer 49 graden Celsius aan. Dus wil je niet weten hoe warm het was om 14.00 uur. De verwachting was dat het ‘s middags 50,5 graden zou worden. En die temperatuur is ook gehaald denk ik. Maar, het landschap in Death Valley is erg appart. Er groeit werkelijk helemaal niets. Ook de inmense zoutpan was meer dan de moeite waard, al moesten we wel zonder ook maar een spatje schaduw de witte vlakte betreden. Natuurlijk wel gewapend met zonnebrand, zonnebril, veel water en een pet.

zo slecht was ons water niet. Of zou het zoutwater zijn?

En we waren echt niet de enige idioten die deze martelgang zichzelf aandeden. Het was er behoorlijk druk. Om nog maar eens een keer aan te geven hoe warm het wel niet kan zijn: op een gegeven moment reden we op een weg waar met borden aangegeven werd dat men adviseerde om de airco gedurende de eerste 20 mijl uit te schakelen, om oververhitting van de motor te voorkomen. Op vele plaatsen langs deze weg stonden tanken om de motor van de auto te kunnen koelen met water. Maar al met al hebben we (helaas) niet het warmte record van 4 september kunnen breken. In de jaren ’50 is er een temperatuur gemeten van 56 graden Celsius. De eer ging aan onze neus voorbij. We hebben wel het genoegen gehad om op ??n van de laagste punten beneden de zeespiegel ter wereld te hebben gestaan. Na een aantal liters water achterover geslagen te hebben, hebben we om 14.00 uur het park verlaten en zijn we verder gereden naar ons hotel. Hoe meer de tijd vorderde veranderde ook het landschap. Het werd groener en de bergen werden hoger. En wat nog wel het belangrijkste is: het werd KOELER. Om 16:45 uur kwamen we bij ons hotel aan. En wat zagen we daar: SNEEUW. Ja, je leest het goed, dit is geen grap. En het was buiten koud!!.

Op de bergtoppen ligt eeuwige sneeuw

Waarschijnlijk een graad of 24. Dus we hebben zo’n 25 graden ingeleverd in een paar uur rijden. Maar ook hier een schitterende omgeving. Waar het met name in het wintersportseizoen druk zal zijn. We zitten in hotel Austria Hof en tegenover ons ligt Hotel St. Anton. In een paar uur rijden zijn we zomaar in Oostenrijk terecht gekomen. Zouden we een afslag gemist hebben, of zouden we toch een zonnesteek opgelopen hebben?

0 0 votes
Artikelbeoordeling
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Cindy
14 jaren geleden

indrukwekkend!

14 jaren geleden

Hai foster parents
wat een ervaring, had Alfred een extra jasje aan?
groetjes
Lin en Ad

corrine
14 jaren geleden

Hallo
zo te lezen zijn jullie lekker opgewarmd, voor helaas alweer het laatste deel van de reis. Hopelijk geniet jullie in San Francisco en Los Angeles net zo als gedurende de afgelopen tijd.
Gefeliciteerd met je (schoon)vader.
Ik weet niet hoe laat jullie terugvliegen op de 11e; maar wie weet tot ziens op Schiphol.
Nog veel plezier.
Stephan en Corrine

Cindy
14 jaren geleden

indrukwekkend!

14 jaren geleden

Hai foster parents
wat een ervaring, had Alfred een extra jasje aan?
groetjes
Lin en Ad

corrine
14 jaren geleden

Hallo
zo te lezen zijn jullie lekker opgewarmd, voor helaas alweer het laatste deel van de reis. Hopelijk geniet jullie in San Francisco en Los Angeles net zo als gedurende de afgelopen tijd.
Gefeliciteerd met je (schoon)vader.
Ik weet niet hoe laat jullie terugvliegen op de 11e; maar wie weet tot ziens op Schiphol.
Nog veel plezier.
Stephan en Corrine