Amerika

Zoals gewoonlijk vanmorgen weer om half zeven opgestaan. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar het laatste natuurpark wat we hier in Amerika gaan bezoeken. Namelijk Yosemite National Park.

Vooraf wisten we niet wat we zouden kunnen verwachten in dit park. Dus vanmorgen in de auto even een reisgids bij de hand genomen en gekeken wat we zeker moesten zien in Yosemite. Misschien zul je wel zeggen, waarom staat het dan in de route opgenomen? Nou, eigenlijk maar om ??n reden. De afstand van Death Valley naar San Francisco is te groot om op ??n dag te rijden. Yosemite NP lag mooi halverwege deze twee plekken in, vandaar dat dit park is ingepland. En om eerlijk te zijn, daar hebben we achteraf gezien geen spijt van. Wat ons betreft kun je Yosemite NP in ??n adem noemen met Yellowstone NP. Het is er werkelijk schitterend.

Voor dit park telt hetzelfde als ik al eerder heb gezegd. De ene plaats is n?g mooier dan de andere. Ook dit park is voor onze begrippen onbeschrijfelijk groot. Er is in Yosemite NP ruim 300 kilometer aan geasfalteerde weg en ruim 1200 kilometer aan wandelpaden. Hoewel we onze best hebben gedaan, hebben we dit niet allemaal op ??n dag kunnen bekijken. Maar genoten van ieder moment hebben we weer wel. Als we zelf een boek zouden schrijven met de titel “100 wereldplekken die je gezien moet hebben“, dan komt Yosemite er zeker in.

Even iets anders, Amerika. Land van Fast Food & Donuts. Om eerlijk te zijn, waren we voordat we op vakantie gingen heel erg bang dat dit beeld van Amerika zou kloppen. En nu we hier zijn, moet ik zeggen, dat beeld klopt ook. Maar hoe we het iedere dag weer voor elkaar krijgen is voor onszelf ook een wonder, maar van de 23 dagen die we tot nu toe hier zijn, hebben we pas vijf keer frites gegeten. En daarom: We zijn best wel een beetje trots op onszelf.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
ger
15 jaren geleden

Volhouden ander kun moet je door de roldeur naar binnen.
Super mooie foto,s
Veel plezier

ger
15 jaren geleden

Volhouden ander kun moet je door de roldeur naar binnen.
Super mooie foto,s
Veel plezier