AmerikaUSA

Het weer van een jaar geleden. In Molde, Noorwegen.

“De ruitenwissers zwiepen op en neer in de hoogste stand. En nog kunnen ze de regen niet van de voorruit wissen. Rijden ging zowat stapvoets. Gelukkig hoefden we vandaag niet zo heel ver te rijden. Onderweg, ondanks het weer, toch weer schitterende dingen gezien. Wel ontzettend blij dat we eindelijk bij onze slaapplaats aangekomen zijn. Daarna een heel klein stukje wezen wandelen en nu sijpelt de regen langzaam naar beneden in onze sokken. Wolkjes warme adem worden opgenomen door de omgeving. Met onze handen trillend van de kou proberen we een broodje op te eten. Het lukt bijna. De harde wind blaast bijna alles omver. We kruipen wat dichter tegen elkaar om elkaar warm te houden.”

Dit alles is nu bijna een jaar geleden. Als er ??n ding was dat we zeker wisten, dan was het wel: “Volgend jaar gaan we naar een land waar het warm is.”

Wel, die wens is uitgekomen. Want als het vandaag ??n ding zeker was, dan is het wel warm. Het kwik kwam tot maar liefst 35 graden. En dat was dan in de schaduw, en als er ??n ding is wat we vandaag bijna niet gezien hebben, dan is dat schaduw.

Maar goed, we mogen niet zeuren. We hebben begrepen dat het bij jullie echt geen leuk weer is. Vandaag zijn we naar Arches National Park & naar Canyonlands National Park geweest.

Twee van de vele bogen in Arches National Park

Twee parken die dicht bij elkaar liggen, (als men het hier heeft over dicht bij elkaar liggen, dan praten we over een afstand van Eindhoven naar Breda.) en toch totaal verschillend. Arches moet het vooral hebben van de natuurlijke bogen die door de wind gevormd zijn. Terwijl Canyonlands, ja, de naam zegt het eigenlijk al wel, het moet hebben van zijn canyons. Als je me zou vragen welke van de twee het mooiste is, dan zou ik geen keus kunnen maken. Elk van de twee parken heeft zijn eigen charmes.

Het uitzicht in Canyonlands National Park was op zijn zachtst gezegd spectaculair

Het grote nadeel van Arches was, dat als je alles zou willen zien op ??n dag, je ongeveer 60 kilometer zou moeten wandelen. Nu ben ik niet te beroerd om een stuk te lopen, maar om nu 60 kilometer te wandelen bij temperaturen van 35 graden? Nou nee, ik dank je beleefd. Trouwens in Nijmegen lopen ze met die temperaturen ook niet. En die hoeven maar 50 kilometer over asfalt en wij 60 over onverharde paden. Nee, geef mij dan maar Canyonlands. De auto parkeren, ongeveer 500 meter lopen. Even puur genieten van het uitzicht, dan foto’s maken, terug naar de auto en weer verder rijden.

Maar om nu te zeggen dat de ??n mooier is als de ander? Nee, dat lukt me niet.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
r beerendonk
15 jaren geleden

het was mooi om de foto s te zien wat is het mooi daar nog een fijne week daar groetjes riek

Kirsten
15 jaren geleden

Ach een beetje regen, niets gewend! De foto’s zijn nog steeds prachtig en lees jullie verslagen met veel plezier!!

15 jaren geleden

super wat jullie allemaal zien en geweldig die verslagen
groetjes en geniet ze

Tonnie
15 jaren geleden

Over vluchtige bezoekjes gesproken!
Maar ja, zo kunnen wij natuurlijk wel meer genieten van de hoeveelheid foto’s en verslagen.
Bedankt!

r beerendonk
15 jaren geleden

het was mooi om de foto s te zien wat is het mooi daar nog een fijne week daar groetjes riek

Kirsten
15 jaren geleden

Ach een beetje regen, niets gewend! De foto’s zijn nog steeds prachtig en lees jullie verslagen met veel plezier!!

15 jaren geleden

super wat jullie allemaal zien en geweldig die verslagen
groetjes en geniet ze

Tonnie
15 jaren geleden

Over vluchtige bezoekjes gesproken!
Maar ja, zo kunnen wij natuurlijk wel meer genieten van de hoeveelheid foto’s en verslagen.
Bedankt!