AmerikaUSA

Nadat we voor de verandering een ontbijt in ons hotel in Washington genuttigd hadden op weggegaan richting de Niagara watervallen. Ons hotel voor aankomende nacht is al besproken, dus daar hebben we geen omkijken meer naar.

We moeten een afstand van ongeveer 437 mijl overbruggen. We hebben ervoor gekozen om binnenwegen te pakken, zodat we tussendoor nog van de natuur kunnen genieten. Bovendien was de route over de snelweg een stuk langer, waardoor het aan tijd niets uitmaakte.

Onderweg zagen we een bordje dat de weg aangaf naar de Lourdesgrot. Amerikanen willen ook werkelijk alles zelf in huis hebben, want het is een kopie van de echte Lourdesgrot.

Daarna hebben we nog een stop gemaakt in Gettysburg. Hier is in de burgeroorlog een ware veldslag geweest. Het hele dorpje is hierop ingericht en kan er waarschijnlijk zijn brood mee verdienen. Het is zeer de moeite waard. Er staan tal van grote gedenkstenen, welke aan de veldslag doen herinneren. Helaas was de autoroute langs alle gedenkstenen 40 mijl lang. Daar hadden we geen tijd voor. Maar we hebben wel de sfeer geproefd.

Onderweg zijn we voor ons bekende plaatsnamen tegengekomen zoals Birmingham en Hamburg. Om 22.00 uur zijn we in ons hotel aangekomen in het onuitspreekbare plaatsje: Tonawanda. Morgen wachten de Niagara watervallen. Ik ben benieuwd of ze de concurrentiestrijd met de Victoria Watervallen in Zambia gaan winnen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tonnie
14 jaren geleden

Hey, van Lourdes herinner ik me wel het beeld dat er op lijkt,
maar ik vind eerlijk gezegd de rest veel minder lijken!
Maar ja, zo heeft Amerika hetzelfde als Valkenburg, want ook daar heb je zoiets.
Enne… ik ben ook reuze benieuwd: de Victoria of de Niagara Falls?

Doei, Tonnie

Tonnie
14 jaren geleden

Hey, van Lourdes herinner ik me wel het beeld dat er op lijkt,
maar ik vind eerlijk gezegd de rest veel minder lijken!
Maar ja, zo heeft Amerika hetzelfde als Valkenburg, want ook daar heb je zoiets.
Enne… ik ben ook reuze benieuwd: de Victoria of de Niagara Falls?

Doei, Tonnie