AmerikaItaliëUSA

Voor de verandering moesten we vanmorgen vroeg opstaan. Hoewel vroeg, vergeleken met de tijden die we in Afrika gewend waren, was dit uitslapen. Om 7 uur opstaan om ons te douchen en wat te gaan ontbijten. Want we wilden zo vroeg mogelijk naar het Vrijheidsbeeld gaan kijken. We hadden in de reisgids van Lanoo gelezen dat dit verstandig was omdat het anders ontzettend druk zou zijn. Zo gezegd zo gedaan. Ontbijten aan de overkant van de straat en daarna de metro gepakt. Wel gemakkelijk zo’n metrohalte op amper 50 meter van het hotel vandaan. Aangekomen bij de laatste halte was het nog een klein stukje lopen naar de kaartverkoop voor de veerboot naar Ellis Island en naar Liberty Island. $23,- armer op naar de securitycontrol. En eerlijk is eerlijk, de controle hier was strenger dan de controle op het vliegveld. Zelfs de ringen moesten afgedaan worden.

Na een paar minuten wachten, lag de veerboor klaar voor vertrek. Al vrij snel kwamen we bij het vrijheidsbeeld aan. Vanaf het vaste land van New York kun je het beeld amper zien staan, maar als je aan de voet van het beeld staat is het toch wel heel erg groot. Hier wat rondgelopen en een paar foto’s gemaakt.

Na een uurtje zijn we weer terug gegaan naar de veerboot. Op weg naar Ellis Island. Op Ellis Island kwamen vroeger alle immigranten die naar Amerika kwamen aan. Op het hoogtepunt kwamen er meer dan 10000 immigranten per dag aan. Ook hier even een paar foto’s gemaakt en na een uurtje te hebben rondgewandeld weer terug naar het vaste land met de veerboot.

Hup de metro in en een paar stations verder weer uitgestapt om even een hapje te gaan eten. Vervolgens naar het stadshuis gelopen een paar straten verderop om daar een andere metrolijn te pakken. Een halte verder zijn we weer uitgestapt. Het blijft verwonderlijk. Iedere keer als je hier uit de metro stapt en weer bovengronds komt, ben je in een andere wereld beland. Ook al is het maar een halte verder. In dit geval waren in China terecht gekomen. Beter bekend als Chinatown.

Na een tijdje rond te hebben gelopen, zijn we rechtsaf een zijstraat ingelopen en na 10 meter te hebben gelopen, Huppakee, weer een compleet andere wereld. In dit geval waren we in Itali?, oftewel Little Italy beland. Hier zit het ene na het andere Italiaanse restaurant. Het wemelt hier net zo van de Italianen als in Chinatown van de Chinezen. Onvoorstelbaar. Alles straalt Itali? uit. Zelfs de brandkraan is geschilderd in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Een paar straten verderop, of blokken zoals ze dat hier noemen begint SoHo. SoHo is een afkorting van South of Houston en heeft niets te maken met de Londense wijk Soho. Dit is een echte artiestenbuurt. Tenminste volgens de reisgids. In eerste instantie valt dat niet zo op. Maar na een tijdje te hebben rondgelopen, valt meer en meer ons oog op de bijzondere types die hier rondlopen.

Die zie je overal wel lopen in New York, maar op de een of andere manier zijn die anders dan hier. Een uur of anderhalf ?n een kop koffie verder besluiten we om op ons gemak terug te gaan richting het hotel.

In de metro zitten we te bedenken wat we nog willen zien. Het Flatiron Building. De reisgids gepakt om te kijken waar het zicht bevindt. Na een snelle blik te hebben geworpen in de reisgids zien we dat we bij 23rd street moeten zijn. De rode lijn komt daar. De metro stopt op dat moment. Aangezien we in de rode lijn zitten, even kijken welk station we zijn. 23rd street! Uitstappen en naar boven.

Hier bevindt zich op de hoek met Broadway het bekende gebouw in de vorm van een strijkijzer. Daarna nog even rondgewandeld in het Madison Square Park, en uiteindelijk terug naar het hotel gegaan.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
ger
15 jaren geleden

Hoe voelen jullie je nu klein duimpje.
Prachtige plaatjes.Nog een hele prettige voortzetting van julllie reis.

Cindy
15 jaren geleden

Ben jaloers op jullie!

Tonnie
15 jaren geleden

ZO heb ik dus ook weer een deel van Europa en Azi? gezien!
Lekker goedkoop voor mij! Bedankt dat ik mag meegenieten
en nog veel reisplezier voor jullie.

Tante Trix
15 jaren geleden

Wat leuk om dit allemaal te lezen. Dat is weer puur genieten voor jullie.

15 jaren geleden

Ik ben al bekaf, laat staan jullie
groetjes

ger
15 jaren geleden

Hoe voelen jullie je nu klein duimpje.
Prachtige plaatjes.Nog een hele prettige voortzetting van julllie reis.

Cindy
15 jaren geleden

Ben jaloers op jullie!

Tonnie
15 jaren geleden

ZO heb ik dus ook weer een deel van Europa en Azi? gezien!
Lekker goedkoop voor mij! Bedankt dat ik mag meegenieten
en nog veel reisplezier voor jullie.

Tante Trix
15 jaren geleden

Wat leuk om dit allemaal te lezen. Dat is weer puur genieten voor jullie.

15 jaren geleden

Ik ben al bekaf, laat staan jullie
groetjes