AmerikaUSA

In april hebben we kaartjes gekocht voor de honkbalwedstrijd van de New York Yankees tegen de Baltimore Orioles. De kaartjes waren $5,- per stuk. Toen alle kosten erbij waren geteld kwamen ze op bijna $12,- per stuk. Zo gaat het hier met alles, er staat een bepaald bedrag genoemd, van wat iets moet kosten, maar daar komt nog belasting bij. Ach, het went allemaal vrij snel. Maar goed, honkballen dus. We waren benieuwd of dat alles gelukt zou zijn. De kaartjes zouden we op vertoon van een bevestigingsnummer, dat we via mail gekregen hebben, en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs met foto kunnen ophalen. Niet dus.

Let?s go Yankees!!!

We moesten volgens de e-mail anderhalf uur voor de wedstrijd de kaartjes ophalen. We zouden moeten zijn bij gate 4 loket 73. De wedstrijd zou om 19:05 uur beginnen dus we moesten er om 17:30 zijn. (die 5 minuten hebben we voor het gemak maar niet geteld) Eerst met de metro naar de Bronx. Het doel was halte 161 street, Yankee Stadium. We zouden er een half uur over doen, dus rond 5 uur op pad gegaan. Al snel zagen we de eerste in Yankee tenue uitgedoste mensen. Wij dachten:”Die zullen ook wel naar de wedstrijd gaan.”, dus we zijn die mensen, als echte kuddedieren gewoon gevolgd. En inderdaad, die mensen gingen ook naar de wedstrijd. De trein stopt bij het stadium en na een paar minuten de meute achterna te hebben gelopen zijn we bij het stadion. Gate 2 is de eerste poort die we tegenkomen. We kijken of dt er ergens richtingaanwijzers staan waar we heen moeten, maar die zien we niet. Voordat we ?berhaupt na kunnen denken of dat we iets vragen of dat we verder lopen, vraagt een oudere man waar we moeten zijn. Na een blik op ons uitgedraaide e-mailbericht te hebben geworden wijst hij ons de weg. Met de melding dat we bij loket 73, 74, 80 of 81 moeten zijn. Een minuut of vijf later zijn we bij het loket. Bij 74 staat geen rij, dus de keuze om daar te gaan staan is snel gemaakt. O, o. Hier moeten we dus niet zijn. We moeten zijn bij loket 66 t/m 72. En inderdaad bij loket 72 kunnen ze ons verder helpen met de kaartjes. Maar niet zoals we eerder gezegd hadden. Die man die was helemaal niet ge?ntereseerd in een of ander bevestigingsnummer of in een legitimatiebewijs. Hij wilde een creditcard. De creditcard afgegeven en jammer maar helaas. Nadat de man achter het loket de kaart door de bekende gleuf had gehaald verscheen er niets op het scherm. Of dat we de kaartjes met die creditcard hadden besteld. Oef, geen idee. Dat is ruim 4 maanden geleden gebeurd. Voordat Marieke haar creditcard had kunnen pakken om af te geven had de man besloten om het toch maar eens met het bevestigingsnummer te proberen. En ja hoor, Bingo. Ik dacht nu gaat het komen. N? is het moment gekomen dat ik mijn legitimatiebewijs moet pakken. Maar nee, na een blik op de achterkant van de creditcard te hebben geworpen had de man genoeg redenen ontdenkt om te besluiten de kaartjes aan ons te geven. Gelukkig, het was toch wel een beetje spannend of dat alles via zo’n internetboeking goed zou komen. Gate 2, Tier 22, Row R, Seat 23 stond er op het ene kaartje vermeld. Gelukkig stond er op het andere kaartje hetzelfde vermeld met uitzondering van het stoelnummer. Dat was 24. Weer terug naar Gate 2. Aansluiten in de rij. Volgens internet mochten we helemaal niets meenemen, maar bijna iedereen die we zagen hadden tassen vol met eten en drinken bij. Die werden een keer nagekeken en ze mochten verder lopen. Toen wij aan de beurt waren moesten we onze mobiele telefoon laten zien. Marieke moest haar telefoon aanzetten. Waarom? Werkelijk geen flauw idee. Maar we mochten verder. Nadat we bij Tier 22 naar binnen waren gelopen op zoek naar rij R. En wederom voordat we hadden kunnen bekijken of dat we iets zagen waar we zouden moeten zijn werden we door een man de juiste richting opgestuurd. We moesten helemaal bovenin zijn. Daar zaten we dan een uur voor aanvang van de wedstrijd. We dachten dat er wel volop entertainment zou zijn. Nou, niet echt. Er zat iemand op een Hammond-orgel te spelen en dat was het dan. Maar we kunnen ons ook goed vermaken met het alom bekende aapjes kijken, dus dat uur was al vrij snel voorbij. Na de derde inning stonden de Yankees al met 0-3 achter. In de vierde inning ben ik hot-dogs gaan halen, want we hadden ondertussen best wel honger. Toen ik terug kwam was de vijfde inning bezig en hadden de Yankees net gescoord. Dat was het moment dat de vlam in de pan sloeg bij de supporters van de Yankees. Het publiek werd helemaal gek. En dan niet zoals we bij PSV gewend zijn, nee, de mensen worden hier net zo uitzinnig als de fanatieke aanhang van PSV. Je kijkt je ogen uit. Gelukkig, want dat was voor ons d? reden om naar een honkbalwedstrijd te gaan. De sport zegt ons allebei niets, maar we wilden een keer de sfeer meegemaakt hebben. In de zesde inning scoorde de Yankees weer. 2-3 nu werd het nog een spannende wedstrijd ook. In de volgende inningen waren de Yankees dicht bij de gelijkmaker, maar het punt kwam er maar niet. Na afloop van de zevende inning gaan alle loketten waar ze eten en drinken verkopen dicht. Dus op het einde van de zevende inning snel naar een loket gelopen om wat te drinken te halen. “I’m sorry honey, we’re closed.”, was hetgene wat ik te horen kreeg. “I came all the way from the Netherlands to drink a nice cold Sprite out of a Yankees Fan Cup and now I am too late.?” was mijn vraag aan het meisje achter de kassa. Na een glimlach draaide ze zich om, pakte de beker, deed hem vol met Sprite en nadat ik $4,50 dollar had betaald mocht ik hem meenemen. Tot in de negende inning. 2-3. Orioles drie man uit. Yankees aan slag. Drie honken bezet. Twee man uit. 3 bal, 2 strike. Oftewel de laatste bal van de wedstrijd en volop scoringsmogelijkheden. De pitcher werpt. De slagman slaat en?. Werpfout. De bal moet opnieuw gegooid worden. De spanning stijgt. De pitcher werp, de slagman slaat?. Mis. Drie man uit. Wedstrijd afgelopen. Yankees verliezen met 2-3. Terug naar hotel. Ondertussen is het al half elf geweest. Om half twaalf komen we terug bij het hotel en gaan naar bed. Weer een ervaring rijker.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
14 jaren geleden

We hebben een paar filmpjes op de site gezet zodat iedereen iets van de sfeer van de Yankees kan proeven.
Klik hieronder op het filmpje om het af te spelen. Youtube kan soms heel langzaam zijn, dus heb even geduld.

[youtube 8l2KW0XYQUU]

[youtube y3jmb4LHXL4]

[youtube SvUzUtx3HLU]

[youtube sY5n_jqdhH4]

[youtube oey3NjEJpDw]

[youtube BwgDDrISYTw]

Tonnie
14 jaren geleden

Een avontuur op zich! Sfeer proeven?!

Tonnie
14 jaren geleden

Een avontuur op zich! Sfeer proeven?!