AmerikaUSA

Vanmorgen toen we wakker werden kregen we de schrik van ons leven. Het regende. Volgens ons stond d?t nu net niet op ons verlanglijstje voor ons bezoek aan Amerika. Gelukkig werd het al snel droog. Omdat het weer toch vrij somber was, besloten we om naar Ground Zero te gaan. Op zich zijn we allebei geen ramptoeristen, maar we zijn wel van mening dat dit geen ramptoerisme meer is, maar gewoon een stuk geschiedenis. En een stuk geschiedenis dat je niet links kunt laten liggen als je er bent. Ik moet zeggen het is heel indrukwekkend. Hoewel er niets meer te zien is als een bouwput, blijkt uit alles in de omgeving wat er hier is gebeurd.

Het kruis op Ground Zero

Daarna zijn we naar Wall Street gegaan. Alles en iedereen (op de toeristen na) straalt geld uit. Toen over de Brooklyn Bridge via de Manhattan Bridge en China Town terug naar ons hotel gegaan om ons wat op te frissen. Gelukkig is het weer helemaal omgeslagen en is het weer gewoon 27 graden Celcius. Morgen word het 32 graden, dus de korte broeken kunnen uit de tas.

En we kijken inderdaad uit op het Empire State Building. Alleen moeten we niet links maar rechts kijken.

Het Empire State Building vanaf de hotelkamer

Nadat we ons wat opgefrist hadden, zijn me weer aan het wandelen geslagen. Aangezien de hongerklop toesloeg, eerst maar op zoek gegaan om onze lege magen te vullen. Het was zaak om iets te vinden waar het vet niet vanaf droop en waar het redelijk zuiver oogde. Hierdoor vielen een aantal zaakjes, welke op ons pad kwamen af. Uiteindelijk uitgekomen bij de Pizza-hut.

Na het eten zijn we met de metro naar Times Square gegaan. Vader Abraham zong in ‘het kleine caf?’ al eens over neonreclame, maar zal er toen dit niet bij bedacht hebben. Uit het niets is de stad ineens verlicht.

Times Square

Als alle ‘lempkes’ van Philips-makelij waren, dan zou PSV een miljardenbegroting kunnen hebben en zou Eindhoven een villastad zijn geweest. Je weet werkelijk niet waar je moet kijken. Ik had nooit gedacht dat een shot aan reclame zo indrukwekkend zou kunnen zijn!!

0 0 votes
Artikelbeoordeling
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Cindy en Joyce
14 jaren geleden

Wat een belevenissen! Geniet ervan!

14 jaren geleden

super

Cindy en Joyce
14 jaren geleden

Wat een belevenissen! Geniet ervan!

14 jaren geleden

super