AmerikaUSA

Vandaag stond het nationale park Yellowstone op het programma. Het is een ontzettend groot en schitterend park. Eigenlijk teveel om in ??n dag te kunnen zien.

Een van de watervallen in Yellowstone NP

Het heeft ongeveer de breedte van Eindhoven naar Bergen op Zoom en de lengte van Eindhoven naar Groningen. We hebben ons best gedaan om de hoogtepunten eruit te halen.
De folder leerde ons dat er veel wild in het park leeft, maar dat met name de beren zich schuil houden voor mensen. Nu maar hopen dat de overige dieren zich wel willen laten zien en zich ook nog op de gevoelige plaat willen laten vastleggen.
Toen we nog maar net op weg waren zagen we een paar herten vanuit de bossen naar beneden dalen. E?n ervan wilde zich, weliswaar wat verder weg, laten fotograferen.
Maar weer verder gereden.

Buffels naast de weg in Yellowstone NP

Onderweg kwamen we verschillende bordjes tegen dat we op moest passen voor overstekend wild. Die borden waren er niet voor niets geplaatst. Plotsklaps stonden we in een file. En we stonden niet met zijn allen te wachten voor een stoplicht, maar voor een kudde overstekende buffels. En het lijken erg eigenwijze beesten, want wat zij in hun hoofd hebben, willen ze ook uitvoeren. Dus stapten ze parmantig met de hele familie naar de overkant. Het was een fraai gezicht.
Weer een x-mijl verder werden we door een tegemoetkomende auto gewaarschuwd, dat er even verderop iets aan de hand was. Even later stapte een levensgrote papa-buffel langs de auto. Hij hield keurig netjes dezelfde snelheid aan als onze ford Taurus. Paul heeft nog geprobeerd om een foto te maken, maar kwam al snel tot de conclusie dat hij te groot was en te dicht bij voor de foto.

Maar er was niet alleen wild in het park te bewonderen. De vele warmwaterbronnen waren ook meer dan de moeite waard. Het enige minpunt was dat het er verschrikkelijk stonk naar zwavel.

??n van de warmwaterbronnen in Yellowstone NP
We hadden ons zelf ook nog als doelgesteld om de geiser te bewonderen. We zouden echter wel veel geluk moeten hebben want hij spuit maar eens per anderhalf uur. Toen we daar aankwamen begon het erg hard te regenen. En we hadden het er niet voor over om mogelijk anderhalf uur te moeten wachten in de regen en een klets te pakken.

De score van het wild van deze dag ziet er als volgt uit: zoals gezegd veel buffels, herten, een prairiehond, een eland, coyote, een pelikaan en een grond-eekhoorn.

Nadat we Yellowstone hadden verlaten gingen we via het Grand Teton NP op weg naar ons hotel. In het Grand Teton Park zijn de eerste bergen van de Rocky Mountains te zien met enkele zeer spectaculaire bergtoppen.

Het Grand Teton National Park

Al met al een zeer geslaagde dag met prachtig natuurschoon een? mooie beesten.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Irma
14 jaren geleden

Hoi Marieke en Paul,

John en ik zijn nu bij Jack en Elly en zijn jullie website aan het lezen. Geweldig die foto’s bij de verhalen. Heel erg mooi ! Waar halen jullie de tijd vandaan om de site iedere dag zo goed bij te houden en zoveel te zien??? Ik zal thuis nog eens kijken hoe het verder met jullie gaat. Heel veel plezier en geniet ervan.

Groetjes John en Irma.

Kirsten
14 jaren geleden

Wat een mooie natuur, en ik maar denken dat Amerika saai was…..

Irma
14 jaren geleden

Hoi Marieke en Paul,

John en ik zijn nu bij Jack en Elly en zijn jullie website aan het lezen. Geweldig die foto’s bij de verhalen. Heel erg mooi ! Waar halen jullie de tijd vandaan om de site iedere dag zo goed bij te houden en zoveel te zien??? Ik zal thuis nog eens kijken hoe het verder met jullie gaat. Heel veel plezier en geniet ervan.

Groetjes John en Irma.

Kirsten
14 jaren geleden

Wat een mooie natuur, en ik maar denken dat Amerika saai was…..