AmerikaNederlandUSAWenen

Eergisteren hebben we al besloten om de afstand die we vandaag en morgen moeten rijden in te gaan korten. Waarom eergisteren al?

Eergisteren gingen we van New York naar Washington. Het was eigenlijk de bedoeling om in Philadelphia te stoppen om de Liberty Bell te gaan bekijken. Maar omdat er zo ontzettend veel file stond op de weg, waren we genoodzaakt Philadephia links te laten liggen. We wisten immers niet hoeveel file er nog zou volgen en om nu midden in de nacht in Washington DC aan te komen vonden we ook niet zo’n heel erg goed plan. Dus jammer maar helaas, maar voor ons alleen maar de Liberty Bell op de foto’s in de reisgidsen. Trouwens zoals we begrepen hebben uit diezelfde reisgidsen is het toch ten strengste verboden om die Liberty Bell te fotograferen. Dus wat dat betreft hebben we weinig gemist. Maar ja, de mooiste foto’s worden niet opgeslagen op een geheugenkaartje van de camera, maar op de harde schijf in je hoofd. Het grote voordeel van de foto’s op die harde schijf is dat ze naarmate ze ouder worden steeds mooier en mooier worden zonder dat je ze hoeft te bewerken of iets dergelijks. Maar goed, dus geen Liberty Bell maar door naar Washington DC. Op een zeker moment verdwenen de files als sneeuw voor de zon en bijgevolg waren we dus vrij vroeg in het hotel in Washington. Nu hadden we plotsklaps een paar uur over en besloten we om Washington te gaan bekijken als het donker was. Het zou eigenlijk pas op de planning staan voor de volgende ochtend. Nadat we Washington DC gezien hadden in het donker, kwamen we tot de conclusie dat Washington overdag voor ons geen meerwaarde zou hebben. Zeker niet omdat we meer dan tevreden waren over de foto’s die we hadden gemaakt. De volgende dag dus opgestaan en verder rijden. Maar niet de geplande 210 kilometer, maar de gehele afstand van 600 kilometer naar Niagara Falls. Hier hadden we dus plotseling al een halve dag ‘winst’. Gisterenochtend dus de Niagara Watervallen bezocht zoals iedereen al heeft kunnen lezen en daarna op pad gegaan richting Rapid City. Een rit van ruim 2200 kilometer.

Gisteravond tot een uur of half acht doorgereden en toen op zoek gegaan naar een hotel. Wat dat betreft lang leve WiFi!!! Voor de leken onder ons WiFi is een aanduiding voor draadloos internet. Meer en meer mensen hebben dit thuis. De meeste mensen zijn zo verstanding om hun netwerk te beveiligen zodat vreemden geen toegang tot hun netwerk hebben. Maar sommige mensen vergeten dit te doen en dus kunnen vreemden gebruik maken van hun internetverbinding. Gisterenavond wilden wij dus koffie gaan drinken bij Starbucks en daar gebruik maken (tegen betaling) van draadloos internet om een hotel te gaan zoeken. Maar in het plaatsje Toledo blijkt dus alles al om zes uur ‘s avonds te sluiten. We hebben de auto geparkeerd op een parkeerplaats in een woonwijk. De laptop aangezet en gehoopt dat er daar iemand in de buurt woonde met een onbeveiligd netwerk. En dat geluk hadden we. Een hotel in de buurt gezocht. Meteen via internet geboekt. (dit omdat via internet boeken ongeveer $15,- dollar goedkoper is dan aan de balie dezelfde kamer boeken) Een kwartier later kwamen we in het hotel aan.

Een hele dag van doorrijden

Nu hoeven we vandaag en morgen dus nog ‘maar’ 1600 kilometer te rijden tot aan de plaats van bestemming. Volgens ons navigatiesysteem is dat nog een goede 16 uur rijden, maar daar vertrouwen we niet zo heel erg op, aangezien het systeem soms nog wel eens een uur van tijd verspringt. Ook doet het systeem heel erg lang over een route te plannen. Nee, geef ons dan maar onze eigen vertrouwde Tom-Tom. Die is een stuk sneller en betrouwbaar met het aangeven van de tijd. Wat wel een groot voordeel is van het navigatiesysteem dat in de auto zit is dat het Nederlandstalig is.

De auto die we in maart van dit jaar hebben geboekt, bleek trouwens niet beschikbaar te zijn. We hadden een Mazda 6 of een Ford Mondeo besteld. Nu rijden we in een blauwe Ford Taurus. Vergelijkbaar met bij ons een Ford Scorpio. Een maatje groter dus. Nu hoeven we onze tassen zo maar achterin de kofferbak te zetten in plaats van te kijken waar we het neer zullen zetten. Nadeel is het benzineverbruik van 1 op 7. Maar de benzine is hier iets goedkoper dan in Nederland. Hoewel de Amerikanen de benzineprijs op het moment belachelijk hoog vinden, vinden wij die benzineprijs hier nog wel meevallen. De prijs van ??n liter is ongeveer ?0,75. Dus dat valt best wel mee.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nancy
14 jaren geleden

Leuk hoor om jullie reis zo mee te volgen.. 🙂

ger
14 jaren geleden

Breng wat benzine mee kan hem hier goed gebruiken.
Hoe ouder hoe mooier klopt????
1600 km veel succes

Nancy
14 jaren geleden

Leuk hoor om jullie reis zo mee te volgen.. 🙂

ger
14 jaren geleden

Breng wat benzine mee kan hem hier goed gebruiken.
Hoe ouder hoe mooier klopt????
1600 km veel succes