AmerikaUSA

Vandaag zouden we weer een klein hoogtepunt gaan bezoeken. En dan met de nadruk op klein. En een hoogtepunt is dan ook nog het verkeerde woord. Het zou beter zijn om van een middelpunt te spreken. Vlakbij Rapid City ligt namelijk het geografische middelpunt van de Verenigde Staten van Amerika. Niet heel bijzonder maar wel leuk om te zien. Het stond namelijk op onze landkaart aangegeven en zou niet zo heel ver van de route af liggen die we zouden gaan volgen naar onze volgende bestemming. Slechts een kleine honderd kilometer zou het om zijn. Vanmorgen dus rond acht uur aangereden. Voor de meesten bij jullie was dat de tijd dat het weekend bijna begon. Wij lopen namelijk 8 uur achter op jullie. Na een kleine 30 mijl kwamen we bij de afslag richting Castle Rock. De weg werd leger en leger en rechter en rechter. Na een uur rijden zonder een noemenswaardig aantal auto’s te hebben gezien (2) kwamen we aan bij Caste Rock. Castle Rock is een plaats waar met recht het bord “Welkom in … dit was…” zou kunnen staan. Het dorpje bestaat namelijk om precies te zijn uit 1 huis en 2 schuren. Wel vroegen we ons af wat een paar personen die in ??n huis wonen, met een -tigtal auto’s moeten. Nu zagen de meeste daarvan er wel uit ofdat ze al enkele decennia geen meter meer gereden hadden, maar goed, ze stonden er toch maar. Maar goed, nu moesten we linksaf slaan. Zo gezegd, zo gedaan. Aan het einde van de weg weer links af slaan om weer terug richting de higway te gaan. Aan deze weg zou het middelpunt van Amerika moeten liggen. Er leek geen einde aan de weg te komen. ??n lange rechte weg. Op het moment dat we echt gingen denken dat we alleen op de wereld kwamen, passeerden we een auto met aanhanger die in de berm stond. Op de aanhanger stond, geloof het of niet, Wij verkopen verpakkingsmaterialen en dozen (wel in het Engels natuurlijk). Ben je ik weet niet hoe ver van huis, bijna precies in het midden van Amerika, staat er iemand in de berm die je even doodleuk aan je werk herinnert. Het verhaal zou wel helemaal compleet zijn geweest als er iemand een klein stukje verder oranje mapjes zou staan te verkopen. Een behoorlijk eindje verder stond het bord Center of the Nation- 7,8 miles. Met een pijl naar rechts daaronder. Wij netjes rechtsaf geslagen en de weg 7,8 mijl gevolgd. Niets….. Werkelijk helemaal niets. Behalve links een hek, rechts een hek en een zandweg daartussen. Nog een paar mijl doorgereden om na een totale afstand van 12 mijl toch maar om te draaien. We moeten namelijk nog bijna 550 kilometer rijden naar ons volgende hotel. Weer 4,2 mijl teruggereden en foto’s gemaakt. Of je nu naar het Oosten of het Westen gaat, de afstand is het zelfde. Datzelfde geld ook voor het Noorden en het Zuiden. We hadden een paal of iets dergelijks verwacht, maar niets. Jammer, maar helaas.

Het geografische midden van Amerika

Maar het uitzicht over de prairie maakt heel veel goed.

Verder op weg naar Cody. Na 200 mijl moesten we van Interstate 90 af om weg 14 te gaan volgen. Een weg van 133 mijl naar Cody. Nu, deze weg overtrof onze stoutse verwachtingen. Op het ene punt was het uitzicht nog mooier dan op het andere. De weg ging van de vlakte van de prairies naar een paar bergen met de hoogste top op 2544 meter.

Op de top

En daarna weer naar beneden. Langs een werkelijk schitterende waterval, verborgen tussen de bomen. Via een kleine canyon waar de rivier van diezelfde waterval doorheen liep.

verborgen tussen de bomen Shell Falls

Naar uiteindelijk Cody, de hoofdstad van de county, met maar liefst 8115 inwoners. Een leuke plaats, waar we lekker Italiaans hebben gegeten.

Een weg dus van 133 mijl. Onderweg zijn we vier dorpjes tegengekomen. Waarvan ??n met 10 en ??n met 50 inwoners. Deze dorpen zien er precies zo uit als je in de stripboeken van Lucky Luke en in westernfilms ziet. Alleen hier zijn ze niet onderhouden. Zelfs veel van de mensen die hier rondlopen, zijn zo uit een western weggelopen. Compleet met cowboyhoed en cowboylaarzen. Ze missen alleen de revolver, de lasso en het paard.

Aan de voet van de berg ligt Shell Canyon

0 0 votes
Artikelbeoordeling
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
ger
14 jaren geleden

auto had ik ingehuurd anders vervreemd het zo na 5 weken.
Nog veel plezier

Cindy
14 jaren geleden

Ach Paul..blijft je werk je achtervolgen? Kan vast een toeval zijn!

Tonnie
14 jaren geleden

Wat een hoeveelheid aan indrukken doen jullie op, zeg!
En zo verschillend op ??n dag!
Maar weer: GENIETEN!!!

ger
14 jaren geleden

auto had ik ingehuurd anders vervreemd het zo na 5 weken.
Nog veel plezier

Cindy
14 jaren geleden

Ach Paul..blijft je werk je achtervolgen? Kan vast een toeval zijn!

Tonnie
14 jaren geleden

Wat een hoeveelheid aan indrukken doen jullie op, zeg!
En zo verschillend op ??n dag!
Maar weer: GENIETEN!!!