het ziekenhuis

Menneke Pis, Janneke Pis, Zinneke Pis, Atomium, Koniklijke bibliotheek, Koning Boudewijn stadion, Sint Michiels en Goedele Kathedraal, St. Hubert galerij, Grote markt, Stadhuis, Koninklijke kassen (die slechts twee weken in de twee jaar geopend zijn.) We mogen het allemaal niet met onze eigen ogen aanschouwen. Tenminste, nu nog niet.

Jammer, maar helaas.

Het weekendje Brussel is van de baan. Paultje heeft namelijk weer eens slim gedaan. Ik ben namelijk met een grotere snelheid dan verantwoordelijk is op mijn rug gaan liggen. Net voordat ik op de grond terechtkwam bedacht ik me dat het wel eens verstandig zou kunnen zijn om de snelheid te gaan verlagen met mijn ellebogen. Niet dus! Gevolg: toen ik lag, zag ik mijn rechterarm naast me liggen. Alleen, ter hoogte van mijn elleboog, ging mijn onderarm de andere richting uit als je zou verwachten. Mijn collega geroepen en op naar het ziekenhuis. Nadat er twee foto”s gemaakt waren, bleek dat mijn rechterellebgoog uit de kom was. Die heeft de arts samen met de assistent (in opleiding) opnieuw gezet. Opnieuw foto”s gemaakt, en wat bleek, alles stond weer zoals het hoort te staan. Naar de gipskamer waar mijn arm in de gips werd gezet omdat het kapsel beschadigd was. En weer terug naar het werk. Heel de dag adminisratief werk gedaan. Met mijn linkse arm, want rechts kan ik niet gebruiken. Aan het einde van de dag naar huis gebracht. Even het nieuwe navigatiesysteem op wezen halen en door naar de eerste hulp in het ziekenhuis. Want, ondertussen had ik al een tijdje mijn arm niet meer gebruikt, en mijn arm ging steeds meer pijn doen. Ik kon hem niet meer helemaal recht of krom doen. Dus opnieuw foto”s gemaakt. Drie deze ronde. En wat bleek? Mijn linkerelleboog is gebroken!!! Gipsen wilden ze me niet aandoen, want dan zou ik helemaal niets meer zelf kunnen doen. Dus hebben ze het in een drukverband gedaan, zodat ik nog een heel klein beetje mijn arm kan bewegen. Toch nog een beetje geluk. En Brussel? Dit weekend zullen het hooguit Brusselse spruitjes worden. De rest komt nog wel. Brussel loopt tenslotte niet weg.