Fotogenot

Eindelijk zijn we begonnen met het uitzoeken van de foto’s van Barcelona. Wat wel, en wat niet in een boek. Een keuze uit 1422 foto’s, is en blijft toch moeilijk. En is het niet vaak zo dat je de foto die je dacht te hebben, dan toch ineens niet blijkt te hebben gemaakt? Maar zoals ik wel vaker zeg: De mooiste foto’s sla je op in je eigen geheugen en niet op een geheugenkaartje. Vaak ga je toch, al is het volkomen onbewust, het een en ander romatiseren. Maar ja, ik denk dat iedereen dat doet. Voordeel van zo laat uitzoeken is wel dat je weer alles opnieuw beleeft en toch beseft dat Barcelona een schitterende stad is. Alhoewel, schitterend is nog steeds het verkeerde woord.
Apart, indrukwekkend, uniek en onvergetelijk zijn beter op hun plaats. Het klooster, de fonteinen, de Sagrada Familia, de Torre Agba (Ach Ba is wel het eerste wat je denkt als je deze kantoortoren ziet, maar toch, hij heeft iets.), Camp Nou (eerste indruk: Is dit het Nou?), Het Olympisch Stadion, de haven, de Ramblas en natuurlijk het vele, vele lopen. Ze hebben allemaal een onuitwisbare indruk in onze grijze massa achtergelaten…..

Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.