2005 - Noorwegen

Gisteren dus aangekomen in Trondheim. We hebben ook hier gekozen voor een hut omdat we het weer toch niet helemaal vertrouwden. De eerste hut hadden we pech omdat daar de koelkast niet van werkte. Terug naar de receptie gegaan en we kregen een andere hut (de laatste die vrij is) toegewezen. Hier werkte alles zoals het behoorde te werken. Nadat we alles hadden uitgepakt zijn we eerst de camping wezen verkennen. Er was een wasruimte, dus we kunnen de kleren een keer wassen. Al snel blijkt de keuze voor een hut de juiste keuze te zijn. Amper een uur nadat we op de camping zijn gearriveerd komt de regen met bakken uit de lucht. Dus…. maar weer eens een keertje vroeg naar bed en hopen dat het morgen weer beter weer is. Niet dus. De regen komt niet met bakken uit de lucht, maar de wind is stevig en de lucht is heiig. Op naar Trondheim. Eerst naar het stadion van Rosenborg. En daarna Trondheim in. Een parkeerplaats gevonden aan de rand van de stad. Onze weg gezocht naar de Nidaros Kathedraal. Deze kathedraal wordt gezien als de belangrijkste kerk van Noorwegen. Nog net even de kathedraal van binnen kunnen bezoeken voordat de mis begon. Daarna hebben we het grootste houten huis van Noorwegen bezocht. Daarna een route gereden langs de kust, want het was berekoud in Trondheim. ‘s Avonds hebben we ook nog een route gereden. Ook hier hebben we weer genoten van de vele schitterende landschappen die Noorwegen te bieden heeft. En, voor de verandering, maar weer vroeg naar bed, want het regent.