2005 - Noorwegen

Het weer wordt er niet beter op. Regen en mist. We pakken snel de auto in en gaan op weg richting Molde. We willen via Kristiansund rijden, want dan kunnen we via de Atlanterhavsveien naar Molde toe rijden. Kristiansund is een schitterende plaats, helaas hebben we weinig tijd om hier rond te wandelen. We moeten de boot nemen die ons bij het begin van de Atlanterhavsveien brengt. Voordat we de weg op draaien, drinken we nog even een kopje koffie. Het is opgehouden met regenen en we hebben een bijna strak blauwe lucht om naar te kijken. Helaas is de wind alleen maar sterker geworden. Het waait nu niet meer hard, maar het is een storm. Zullen we wel over de weg met 8 bruggen rijden? We besluiten om het toch maar te doen.

Atlantershavsveien

Onderweg een paar keer gestopt om foto’s van dit spektakel te maken. Marieke besluit na de eerste stop om in de auto te blijven wachten omdat ze door de wind bijna niet op haar benen kan blijven staan.

Als we de Atlanterhavsveien verlaten begint het weer te regenen. We besluiten om nu ook maar een hut te zoeken. Al snel een hut gevonden met daarin zelfs een TV. Nu kunnen we kiezen uit Noorwegen 1 & 2 en een lokale zender. Hier het weerbericht op gekeken. Oei, oei, oei. Het ziet er niet goed uit voor de komende week. Ons Noors is niet zo heel erg best, maar uit de plaatjes begrijpen we wel dat het weer de komende week alleen maar verder verslechtert. Na heel veel met elkaar praten en na lang wikken en wegen besluiten we om de reis af te breken en morgen terug te gaan naar Eindhoven. Hoe spijtig we het ook vinden. We zijn allebei van mening, dat als we hier blijven en verder langs de fjorden gaan reizen (wat de bedoeling is) dat het slechte weer onze vakantie gaat bederven. Morgen pakken we de spullen en rijden we tot net voorbij Oslo. De dag daarop willen we tot aan Bremen rijden en daar nog het een en ander bekijken om de dag daarop terug naar Eindhoven te gaan.