2005 - Noorwegen

Behalve de tunnels hebben de Noren ook het woordje Tol uitgevonden. Werkelijk overal, op de meest onmogelijke plaatsen vragen ze tol. Een voorbeeldje: Sta je op een camping in Oslo, waarvoor je al tol hebt moeten betalen om Oslo in te komen, krijg je honger. Wat denk je dan? We gaan boodschappen doen. Wat doe je dan? In de auto stappen en op zoek gaan naar een supermarkt!
Zo gezegd, zo gedaan. Een supermarkt was al snel gevonden. Geen centje pijn. G??n centje? Nou, om eerlijk te zijn heel erg veel centjes. Een brood, 10 eieren, een ui en een prei kostte omgerekend bijna 2000 eurocentjes!!!. Maar goed, dat wisten we van te voren. Noorwegen is mooi, maar duur. Ingestapt in de auto en terug naar de camping. ??n rechte weg, nog geen kilometer, terug naar de camping. Dus de weg terugvinden is geen probleem. Wat is dat nu? 200 meter voor de camping? Een tolpoort. Belachelijk!!!
Bovenop de 2000 eurocentjes, komen er nu nog bijna 300 eurocentjes voor de tol!

De Duitsers hebben het woord overgenomen van de Noren, maar, Duitsers zijn en blijven Duitsers en ze hebben het woord gewoon een andere betekenis gegeven. Tol betekent bij onze Oosterburen: Leuk.

Nou, geloof ons Tol = Allesbehalve Leuk