2005 - Noorwegen

Het beloofd weer een stralende dag te worden. Eerst willen we naar het Vikingschipmuseum en naar het Vigelandpark. Misschien nog even Oslo in. Oslo de stad van…..
Ja, van wat eigenlijk? We gaan het vandaag wel ontdekken. Het Vikingschipmuseum ligt ongeveer 20km van de camping verwijderd, maar Tom brengt ons tot aan de voordeur van het museum.

Het Vikingschip in het museum

Naar binnen toe gegaan en ruim een uur lang drie schepen en wat andere spullen uit de tijd van de Vikingen staan te bewonderen. Omdat het Openluchtmuseum naast het Vikingshipmuseum ligt ?n omdat het zo’n lekker weer is, besluiten we om vandaag in plaats van morgen het Openluchtmuseum te bezoeken. “Hier zie je heel Noorwegen in een dag.”, aldus de folders. Of het waar is? Geen idee. Wel is het een mooi museum en hebben we, mede dankzij het zonnetje, een paar mooie foto’s kunnen maken.

Een demonstratie in het openluchtmuseum van Oslo

Hierna gaan we door naar het Vigelandpark.

Het Vigelandpark

Terwijl we daar door alle beelden van Vigeland overdonderd worden, betrekt de lucht en gaat het steeds harder waaien.

Het weer wordt slechter en slechter

Terug naar de camping en wat eten. Het eten even laten zakken en een stukje gaan lopen. Genieten van het uitzich over Oslo en het Oslofjord. Ondertussen gaat het steeds harder waaien. Terug naar de tent en al om negen uur gaan we slapen omdat de wind te koud is. ‘s Nachts regent het een half uurtje. Om zes uur begint het weer te regenen. Hopen dat het nu ook weer snel ophoudt, want over een paar uur moeten we de tent inpakken.