2005 - Noorwegen

Jammer maar helaas. Het is niet opgehouden met regenen. Dat wordt dus een natte tent. Vlug alles in de auto gezet, zodat het allemaal nog zo droog mogelijk mee kan en op pad. Naar de Olympische Skischans van 1952.

De Holmenkollen Skischans

De toren in geweest en het skimuseum bezocht. Ondanks de regen en de mist was het uitzicht toch ontzettend indrukwekkend. Na de middag verder gegaan richting het noorden. Eerste tussensop wordt Hamar, waar we het bekende Vikingskipet bezoeken.

Het vikingschip

Daarna bezoeken we de ru?nes van een kathedraal. Dit geheel wordt overkoepeld door een immens grote glazen hal.

De kathedraal in Hamar

Het contrast tussen oud en nieuw is ontzettend groot, maar op de ??n of andere manier past het wel. Verder naar Lillehammer. De tweede en laatste stop voor vandaag. We hebben besloten om een hut te zoeken zodat alles kan drogen. Ongeveer 10km voor Lillehammer hebben we er ??n gevonden. Twee nachten zullen we hier verblijven. En Oslo? Voor ons is Oslo de stad van de regen…