Zweden

Vandaag dus de eerste dag van onze driedaagse terugreis. Vandaag willen we net voorbij Oslo komen. Een rit van ongeveer 800km dus dat is genoeg voor ??n dag.

Helaas is de wind nog niet gaan liggen en de snelste weg voert voor een deel langs de kust. We besluiten dat het verstandiger is om die niet te nemen omdat de wegen hier nogal smal zijn en we de weg niet kennen. We stippelen een route uit die ons naar het binnenland van Noorwegen voert. Bij Oppdal dalen we dan af via Lillehammer, Hamar tot net voorbij Oslo. Het doel wordt een camping in Frederikstad. Als we Oppdal voorbij zijn, wordt het langzaam aan beter weer. We stoppen in Lillehammer om wat souvenirs te kopen voor het thuisfront en een kopje koffie te drinken. (voor 20NKR weet je nog wel?) Als we in Hamar zijn is het zo’n mooi weer dat we besluiten om nog een keer bij het Vikingskipet te stoppen om foto’s te maken bij mooi weer. Net voor Oslo is het tijd om te eten. Snel wat gegeten bij een McDonalds en weer verder op pad. Om kwart over acht komen we bij de camping in Frederikstad aan. Helaas voor ons. Het is kwart over acht en de camping sluit om acht uur volgens de eigenaar. Maar als we zin hebben wil hij nog wel een hapje eten voor ons maken. Nou, d?t laat dan ook maar. We besluiten om verder te gaan en een slaapplaats te gaan zoeken. Omdat we al bijna in Zweden zijn en de meeste hutten of hotels die aangegeven staan een kilometer of 10 van de snelweg af liggen, besluiten we om een Motel te zoeken aan de snelweg. We weten dat dit nog wel even zal zijn rijden. Snel even getankt en weer verder. Eindelijk even na elven vinden we een Motel. Ruim 250km meer afgelegd als gepland was. Snel naar bed en morgen vroeg weer op om onze weg te vervolgen.