2005 - Noorwegen

Eerst even door het dorp gelopen en een bakje koffie gedronken. Een kopje van ‘slechts’ 20NKR (?2,67). Inderdaad: slechts. De hoge prijzen beginnen al te wennen. Daarna naar het Noors Olympisch Museum gegaan. Heel leuk opgezet. Aangezien er in Lillehammer zelf niet zo heel veel te zien is, besluiten we om de Peer Gynt Route te gaan rijden. Volgens de reisgids is dit een hele mooie route over een bergtolweg. Tom verteld waar we heen wilden rijden en op weg gegaan. We werden over landwegen gestuurd en zelfs over een grindpad cq zandpad. Maar Tom bleef volhouden dat dit de snelste weg was. Eenmaal bij de tolpoort aangekomen 60NKR (?8,-) betaald en de zandweg opgereden.

De Peer Gynt Vegen

We hebben genoten van de schitterende uitzichten over de 67km lange zandweg. Het ene moment was het uitzicht nog mooier dan het andere.

De Peer Gynt Vegen

Toen tegen Tom verteld dat we in Vinstra naar het Peer Gynt Monument wilden. Na een tijdje rijde zei hij: “Over 50 meter, bestemming bereikt.” We keken elkaar aan terwijl we door een bocht reden en dacht: “Ja, dat zal wel.” Maar Tom had gelijk en zette ons mooi op de parkeerplaats bij de kerk waar het monument stond. Hierna een bakje koffie gedronken en terug naar de hut in Lillehammer.