Denemarken

Vandaag staat Kopenhagen op het programma. De dag begint goed, want het is stralend weer. We kunnen lekker in een t-shirtje rondwandelen. Met de trein naar het centrum gegaan. Na een paar minuten gewandeld te hebben komen we uit bij het attractiepark Tivoli (waar hebben we die naam eerder gezien?!).

Nyhavn, een schitterend stukje Kopenhagen.

Hier gaan we maar niet naar binnen want dat kost ons minstens een halve dag. Nog wel even binnengestapt in een berenshop. Hier kon je zelf je beer maken. Alfred heeft zijn ogen uitgekeken. Je kocht een lege beer, welke je zelf met pluche kon vullen en daarna aan kon kleden. Je kunt het zo gek niet bedenken, ze hebben werkelijk alles. Behalve dan een zonnebril welke het goede formaat had om Alfred\’s ogen tegen de stralende zon te beschermen. Ze hadden bijvoorbeeld wel een heuse NBA-basketbal outfit! Verder gegaan met onze wandeling. Even flink doorstappen en we zijn nog op tijd om de aflossing van de wacht mee te krijgen bij het koninklijk paleis. Wat zullen die jongemannen het warm hebben gehad met hun bontmutsen op!\r\nMaar weer verder gewandeld. Kopenhagen is een mooie stad, maar heeft weinig opvallends wat je ?cht niet mag missen. Nog even een korte stop bij het standbeeld van Hans Christiaan Andersson. Alfred heeft nog even op zijn schouder mogen poseren, dat was echter geen succes daar hij tot tweemaal toe naar beneden is gevallen. Dan maar op zijn schoot. De grootste drukte kwamen we tegen bij HET standbeeld van Kopenhagen: De kleine zeemeermin. Het beeldje is inderdaad niet groot, maar het staat er wel mooi. Zo lang ze maar niet door mensenhanden beschadigd wordt. We hebben gelezen dat dit al meerdere malen gebeurd is. Met als klapper een onthoofding! Legio mensen verdringen zich, en willen met alle geweld op het beeldje plaatsnemen. Ze heeft veel te lijden! Na veel gelopen en veel gezien te hebben, zijn we met de trein weer teruggekeerd naar de camping.