BotswanaNamibiëZuid-Afrika

Dag 21Maun/Gweta – Chobe nationaal parkOver een kaarsrechte asfaltweg rijden we naar het kruispunt bij Nata, van waaruit we afslaan en noordwaarts rijden naar het Chobe Nationaal Park. Dit park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die verhaalt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena?s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. Na onze aankomst in Chobe Nationaal Park maken we een mooie boottocht op de rivier, zodat we in de gelegenheid zijn om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen.

Baobab

Vannacht geslapen onder een Baobabboom. Die zijn zo groot, dat als wij op een wortel gaan zitten, dat wij niet met onze benen aan de grond kunnen.

‘s Middags in Chobe een prachtige rondvaart gemaakt tussen de olifanten en nijlpaarden. (meer dan 500 foto’s gemaakt hier!)