BotswanaNamibiëZuid-Afrika

Dag 16Etosha National Park – Rundu

Van Etosha rijden we via Grootfontijn naar Rundu. Verder noordwaarts laten we de droge woestijn achter ons en bereiken de vruchtbare Capriviregio. Onderweg passeren we verschillende Owambodorpjes. In de buurt van Rundu zullen we voor het eerst de Okavango-rivier zien. Het plaatsje zelf is niet groot, de uitgestrekte buitenwijken worden vooral bewoond door Angolezen die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land. Aan de rustige oevers van de Okavango slaan we onze tenten op. In de middag kunnen we een facultatieve boottocht maken op de rivier en even voet zetten op Angolese bodem. Rundu is overigens de plek om mooi houtsnijwerk of leuke gebruiksvoorwerpen te kopen van de San, de Bosjesmannen. De volgende ochtend gaan we op weg naar Botswana.

Next time we’ll be the first

Vandaag was het een reisdag.

Onderweg zijn we gestopt in Grootfontein in het noorden Namibie.

Hier kregen we een half uur voor koffie en een saucijzenbroodje.

Echter zoals we ondertussen wel gewend zijn, ook hier gaat het op een Afrikaans tempo. Met als gevolg dat ze het net haalden om de koffie binnen het half uur op tafel te zetten, maar het sauzijcenbroodje??? Vergeet het maar. Toen we opstonden hebben we bedankt voor de snack waar wij zo’n trek in hadden. Verschillende malen excuses aangeboden gekregen, en toen we aanliepen kregen we de zin te horen:

NEXT TIME, YOU’LL BE THE FIRST

Hierna doorgereden naar Rundu, waar we de nacht doorbrachten op een prachtige camping op de grens van Namibie en Angola. Helaas hier ook weer het verhaal: Koud water en geen licht in de douches ‘s morgen.