BotswanaNamibiëNederlandZuid-Afrika

Dag 9Sossusvlei – SwakopmundDoor de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark rijden we naar het aan de kust gelegen Swakopmund. Hoewel deze plaats door de blanke inwoners van Namibi? beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade hebben we meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een eenvoudige backpackerslodge. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. ‘s Avonds kunnen we in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de ‘bratwurst’ ontbreekt vaak niet op de kaart

Swakopmund

Gisteren dus al aangekomen in Swakopmund in plaats van vandaag. Het voordeel is wel dat we jullie nu al kunnen mailen. Ik kan je vertellen het is niet grappirg om een zandstorm mee te maken. Overal maar dn ook overla zit zand. Het is nog erger dan verbouwingsstof. We waren dan ook erg blij met weer eens een WARME douche. Met een gezandstraalt gezicht wacht dus Swakopmund. Een leuk duits aandoend plaatsje. Maar voor ons het belangrijkste hier wacht Lucille op ons. We zijn allebei erg nieuwsgierig. We hebben kennisgemaakt en hebbn bij haar thuis de foto’s op cd gezet. En in het Engels, dat ging voor haar beter dan Afrikaans aangezien ze een Engelse lerares is geweest, gekletst over de reis en over hoe het leven er in Nederland en in Nambibie eruit ziet.


Morgenavond zijn we uitgenodigd om bij haar en haar man Achmet te komen eten. Erg leuk. We hebben al een rondleiding gehad door het dorp. Fijn om weer eens in een auto te zitten in plaats van in de truck. (de chauffeur vindt het een belediging als je het een bus noemt. het is een vrachtwagen waar je achterin met 21 man kunt ‘zitten’)