BotswanaNamibiëZuid-Afrika

Dag 8Sossusvlei (Namib-Naukluft nationaal park)De volgende ochtend rijden we bij zonsopgang naar de Sossusvlei. Deze pan wordt omringd door ‘s werelds hoogste zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name ‘s avonds en ‘s morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. We krijgen de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.

Zand zand en nog eens zand

Vanmorgen zijn we lekker om 4:45 opgestaan om Dune 45 te beklimmen.


Iets voor zessen aangekomen bij de poort en wachten totdat deze om 6 uur openging. Hierna was het nog 45km rijden naar Dune 45.
Hier aangekomen was het nog een lange zware tocht om omhoog te klimmen.

het is een zware, winderige toch naar de top.

Maar eenmaal boven aangekomen bleek dat het alle moeite meer dan waard was. Geen woord in alle reisgidsen is gelogen. Het uitzicht is gewoon adembenemend.

Het uitzicht is adembenemendend
Weer naar beneden, ontbijten in de truck. In de truck omdat het ondertussen steeds harder begint met waaien. En als we buiten zouden eten wordt een sandwich letterlijk een SAND-wich.

Om 8:30 verder naar Death Valley waar we een rondleiding krijgen van Boesman. Maar toen we daar waren, werd de wandeling afgelast. Het was ondertussen namelijk zo hard gaan waaien dat we door al het zand geen hand meer voor ogen konden zien. Nou, ze zeggen dat je alles een keer meegemaakt moet hebben in het leven. Wij hebben nu een zandstorm meegemaakt, en ik kan je zeggen: een keer is meer dan genoeg!!!!

‘s Middags wordt besloten om Sossusvlei een dag eerder te verlaten als gepland en op weg te gaan naar Swakopmund. Aan de ene kant wel jammer, want er is hier zoveel te zien. Aan de andere kant wel fijn, omdat we hier toch niets kunnen doen, als in de truck naar het voorbijwaaiende zand kijken.