BotswanaNamibiëZuid-Afrika

Dag 7Fish River-canyon – SossusvleiHoe verder we naar het noorden rijden hoe desolater het wordt. Ook de goede asfaltwegen laten we vandaag achter ons. Einddoel van onze inspannende en stoffige tocht vandaag is de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. We bereiken deze vlei via het plaatsje Sesriem. ‘s Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon. Deze canyon ligt niet ver, ongeveer 4 kilometer, van onze campsite. Hij is ontstaan, doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat we veilig in de kloof kunnen afdalen. In andere tijden van het jaar is er hier een klein stroompje of een poel.

De Sessriem canyon was heeel indrukwekkend.

Ik weet dat ik niet groot van stuk ben, maar in deze canyon voelt iedereen zich een kabouter. Je daalt af in de Canyon en je ziet alleen nog maar rostblokken om je heen. Rotsblokken met gaatjes en zand. Er zitten ook vogels, maar we hebben niet kunnen traceren welke.
‘s nachts heb ik tussen de jakhalzen geslapen. We hadden vergeten om de vuilnisbak in de truck te zetten. We hadden ‘s avonds lamsbout gegeten en die aten de jakhalzen ‘s nachts. Onze tent stond natuurlijk het dichtste bij de vuilnisbak. Dus ze liepen langs mijn gedeelte van de tent. Ik hoorde ze lopen, snuiven en grommen. En tot overmaat van ramp hoorde ik ze kauwen en met de botjes winkelen.
Ik had ze al horen rammelen met blik, en dacht eerst dat we de kopjes niet opgeruimd hadden, maar het waren de cola-blikjes. Je kunt het maar weer meegemaakt hebben.