BotswanaNamibiëNederlandZuid-Afrika

Dag 6Oranjerivier – Fish River-canyonIn de vroege ochtenduren passeren we de grens met Namibi?. Ons reisdoel van deze dag is de op ??n na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 27 kilometer brede kloof uitgesleten. De canyon zelf is 160 kilometer lang. In het gelijknamige nationale park kamperen we op een schaduwrijke plek ten noorden van de canyon, waarvandaan we de omgeving verkennen. Als we geluk hebben zien we hier al het eerste schaarse wild. Afdalen in de kloof is helaas niet meer toegestaan.

Dag zes is al weer aangebroken. Dit was een lange dag om te reizen. Maar ach dat hoort erbij en gelukkig is het nog niet te warm om te reizen. Bovendien is het landschap onderweg de moeite waard.

Het landschap onderweg is zeer de moeite waard

Laat in de middag zijn we aangekomen bij de Fish-river Canyon. Snel onze tenten opzetten om weer in de truch te stappen om de Canyon te zien. We moetsen opschieten om de zonsondergang mee te kunnen pikken.
Jammergenoeg hadden we geen tijd om in de canyon te gaan, wat gedeeltelijk wel begaanbaar is. Maar we hebben bovenover een mooie wandeling gemaakt. De zonsondergang waa schitterend. Het zal er op de foto’s wel minder mooi uit komen te zien dan het in werkelijkheid was. We hebben aan de truch even gesnackt. Suwaeley de chauffeur toverde chips en dipsausjes te voorschijn. Nog even genieten van het uitzicht em terug naar de campsite om te dineren en nog even in de bar gezeten met nog en paar Nederlanders van een andere groep..