BotswanaNamibiëZuid-Afrika

Dag 5Cederberg – OranjerivierOp weg naar Oranjerivier wordt het landschap leger en leger naarmate we verder in het aangrenzende Namaqualand doordringen. Onderweg passeren we kleine ingeslapen stadjes. Het landschap wordt weer wat groener als we in de buurt komen van de brede Oranjerivier, die de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibi?. De oevers worden benut voor de verbouw van allerlei gewassen, waaronder katoen. ‘s Middags kamperen we aan de oevers van de rivier en hebben we de gelegenheid om de omgeving te verkennen.

Kanoen

Nou, we zijn inderdaad op de campingsite aangekomen. Een prachtige camping gewoon. Met vanonder de douche een prachtig uitzicht over de rivier de Oranje.

Het uitzicht vanuit de douche
Vandaag zijn we aangekomen in de woestijn. Links, rechts, overal waar je kijkt zie je niets. Nou ja niets. Stenen en dode planten meer dan genoeg. Het is prachtig om te zien, hoe vreemd het ook mag klinken.

Maar nu zijn we dan bij een rivier, en dat houdt in dat er aan weerszijden van die rivier een strook van een paar honderd meter is waar planten groeien en landbouw mogelijk is.
Dat is best wel vreemd om te zien.