BotswanaNamibiëZuid-Afrika

Kaapstad – Kaaps schiereilandDe volgende dag verlaten we Kaapstad en rijden we naar Kaap de Goede Hoop. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon’s Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pingu?ns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde ‘fynbos’. Op de meest zuidwestelijke punt van Afrika zien we in het westen de Indische Oceaan en oostelijk de Atlantische. We moeten een verrekijker zeker meenemen! In sommige periodes van het jaar kun je hier namelijk walvissen voor de kust zien

Vanmorgen vroeg vertrokken. (Vakantie en om zes uur opstaan!!!!)
Zijn we eerst naar Boulders Beach gegaan. Pinguins wezen bekijken in onze korte broek. Onderweg daar naar toe hebben we nog even een walvis mogen aanschouwen. Hierna zijn we doorgegaan naar Kaap de Goede Hoop. Het meest Zuid-westelijke puntje van Zuid-Afrika. We hebben kunnen genieten van een werkelijk fenomenaal uitzicht. Hierna even een lokale markt (speciaal voor de toeristen) en een struisvogelfarm bezocht.


Vanavond zijn we gestopt in Simon’s Town om hier te gaan slapen. Helaas niet in een tent, maar in een backpackers lodge. Hier slapen we op een 6-persoonskamer.