BotswanaNamibiëNederlandZuid-Afrika

Dag 2Aankomst KaapstadNa aankomst in Kaapstad hebben we de middag tot onze beschikking om Kaapstad te verkennen. In de stad vind je tal van historische plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de zeventiende eeuw, is tegenwoordig een gezellig plein met marktkraampjes, waar hapjes uit de Kaaps-Maleise keuken aangeboden worden. Het is ook de plek van de grote anti-apartheidsdemonstraties en de plaats waar Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Vlakbij liggen de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop, overblijfselen uit de Nederlandse periode. In de haven vinden we een keur aan restaurantjes, jazzcaf?s en andere uitgaansgelegenheden, merendeels gevestigd in de kleurige, gerestaureerde Victoriaanse huizen. Vanuit de oude haven, die de naam Victoria & Alfred Waterfront draagt, vaart de boot naar het Robbeneiland, waar Mandela lang gevangen zat. De beroemde Tafelberg en minder bekende Duivelspiek en Leeuwekop bepalen duidelijk het aanzicht van Kaapstad. Vanaf ieder punt zijn de immens steil oprijzende bergwanden van de Tafelberg te zien. Vaak ligt er een dunne deken van mist of wolken als een tafelkleed over de berg. We kunnen onder het genot van prachtige vergezichten naar boven wandelen. Willen we het rustig aandoen, dan staat een kabelbaan tot onze beschikking.

Vanmiddag met de kabelbaan de tafelberg opgegaan.
Genoten van het prachtige uitzicht hier. ‘s Avonds zijn we wild wezen eten, en hiermee bedoelen we dan ook Krokodil, Gemsbok, Struisvogel, Eland en een Koedoe.

Wild eten